Provincie Limburg

Provincie Limburg ondersteunt landelijk initiatief voor gratis bezoek aan klimaatfilm van Al Gore

Bewustzijn voor klimaatverandering en duurzaamheid bevorderen

Het is belangrijk dat duurzaamheid wordt verinnerlijkt in onze alledaagse werkzaamheden. Daarvoor is een andere manier van denken nodig, aldus gedeputeerde Kersten. De film An Inconvenient Truth van Al Gore zet je aan het denken over de veranderingen in het klimaat. Ik ondersteun daarom van harte het initiatief van stichting Planet Prosperity om deze film na het succes in Maastricht in 20 andere steden in Nederland gratis te vertonen. Immers niemand kan er meer omheen: over de volle breedte moeten we werken aan duurzaamheid, CO2-reductie en het toewerken naar energietransities. Niemand kan aan de kant blijven staan. Immers duurzaamheid duurt het langst.

Speciaal voor Statenleden en medewerkers van de Provincie Limburg worden er drie voorstellingen georganiseerd van de klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore in filmhuis Lumière te Maastricht.

De film An Inconvenient Truth van Al Gore maakt op een indringende manier duidelijk welk klimatologisch proces zich op dit moment door de uitstoot van broeikasgassen voltrekt en heeft als boodschap dat dit proces al op korte termijn als bedreigend voor mens en natuur moet worden beschouwd. Het doel van dit initiatief is om de bewustwording van het probleem van de klimaatverandering te vergroten en te versnellen en het belang van duurzaamheid te onderstrepen.

6-2-2007 15:36