Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte vernieling verzet zich bij aanhouding

Zutphen, 06-02-2007 o De politie heeft op maandag (05/02) een 20-jarige jongeman uit Noordwijk aangehouden op die een aan de Coehoorsingel geparkeerd staande auto heeft vernield. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan. Eventuele getuigen van de vernieling worden verzocht contact op te nemen met de politie.

De politie kreeg kort na twee uur s middags een melding dat op bovengenoemde locatie een jongeman met een stoeptegel een auto had beschadigd. De melder gaf direct een goed signalement op en korte tijd daarna zagen agenten op het Achterom een jongeman lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Agenten besloten de jongeman, mede omdat hij zich niet kon legitimeren, aan te houden. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig, wist in eerste instantie te vluchten, maar na een korte achtervolging konden de agenten hem alsnog overmeesteren en overbrengen naar het politiebureau.

De verdachte is in verband met het verdere politieonderzoek ingesloten. Eventuele getuigen van de vernieling van de auto (tussen 13.15 uur en 13.45 uur) of mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen met 0900-8844.