Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 6 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-02-2007

Vrouw gewond bij woningbrand

Zaandam, 5 februari 2007, 19:00 uur

Een 52-jarige vrouw heeft enkele brandwonden opgelopen bij een keukenbrand in haar woning. De brand is ontstaan in de frituurpan. De brandweer had de brand snel geblust en de politie waarschuwde de ambulance. In afwachting van de komst van deze hulpdienst is het slachtoffer bij een buurvrouw onder de douche gezet. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Nuchtere bestuurders

Wormerveer, 5 februari 2007, 19:00 uur

In Wormerveer heeft de politie maandagavond zestien bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. Geen van hen had te diep in het glaasje gekeken.

Rijbewijs ingevorderd

Zaandam, 5 februari 2007, 20:08 uur

Op het Mahoniehout is een 52-jarige bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De blaastest liet zien dat de man bijna meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kater na kroegbezoek

Purmerend, 6 februari 00:48 uur

De politie heeft een 62-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man kwam uit een horecagelegenheid op het Wormerplein en stapte in zijn auto en reed weg. Agenten lieten de man blazen en hij bleek bijna vier keer zoveel te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vervalsing

Zaandam, 5 februari 2007, 16:15 uur

In een bedrijf aan de Grote Tocht is een 40-jarige man aangehouden op verdenking van documentvervalsing. Een medewerker van het bedrijf belde met de politie en meldde dat er een man in het bedrijf werkte die daar niet thuishoorde. De man die er werkzaam was, was namelijk niet dezelfde werknemer als waarmee een arbeidscontract was afgesloten. De politie heeft de verdachte meegenomen voor verhoor en ingesloten. De recherche en de vreemdelingenpolitie onderzoeken de echtheid van de documenten die de man bij zich droeg.

Snelheidscontrole Jaagweg

Ilpendam, 5 februari 2007, 16:52 uur

Op de Jaagweg heeft de politie maandagmiddag tussen 14:00 en 16:20 uur de snelheid van voertuigen gemeten die in de richting van Purmerend reden. Van de 2380 vervoermiddelen die de radar passeerden reden er 14 te hard. Ook is er een automobilist bekeurd vanwege niet hands-free bellen.

Algemene verkeerscontrole

Wormerveer, 5 februari 2007, 17:08 uur

Op de Provincialeweg bij Wormerveer heeft de politie tijdens een verkeerscontrole negen bekeuringen uitgedeeld. Drie bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, twee keer werd er niet-handsfree gebeld en een chauffeur had zijn lading niet goed bevestigd. Drie bromfietsers werden bekeurd omdat ze onverzekerd en zonder kenteken rondreden en geen helm droegen.

Drugs inbeslaggenomen

Zaandam, 5 februari 2007, 17:11 uur

Een surveillerende biker heeft een 42-jarige Westzaner aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De agent zag vanaf zijn fiets dat de man op een stiekeme wijze zakjes overhandigde aan een vrouw op de Vinkenstraat. De politieagent fietste er op af en vernam van de man dat het methadon betrof. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser drie keer bekeurd

Zaandam, 5 februari 2007, 17:41 uur

Op de Wibautstraat heeft een 17-jarige bromfietser uit Zaandam drie bekeuringen gekregen. De bromfiets voerde geen kenteken en wekte de aandacht van surveillerende agenten. Daarbij bleek de bestuurder niet over een bromfietscertificaat te beschikken en was hij niet verzekerd.

Getuigen gezocht mishandeling

Zaandam, 6 februari 2007, 01:47 uur

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 44-jarige Zaandammer die in de nacht van maandag op dinsdag rond 01:00 uur zou hebben plaatsgevonden. De Zaandammer meldde de politie dat hij zou zijn mishandeld door een groepje van 5 jongens dat zich op de verhoging bij het station van Zaandam bevonden. Een van de jongens zou hem van zijn fiets hebben afgetrokken en de rest van de groep zou vervolgens op de man hebben ingeslagen. Hieraan heeft hij verwondingen aan hoofd, rug en schouder overgehouden. De man zag kans weg te komen op zijn fiets in de richting van het Rustenburg. De jongens zouden hem achterna zijn gekomen in drie auto's: één witte en twee zwarte voertuigen. Een van de auto's probeerde op hem in te rijden. De man wist wederom te ontkomen en heeft bij een willekeurige bewoner aangebeld om hulp. Daar is de politie gebeld. Volgens de aangever gaat het om allemaal blanke mannen in de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Vier van hen hadden zwarte mutsen op. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam-Centrum, via 0900-8844.