MKB-Nederland

6-02-2007
Werkgevers: regeerakkoord biedt uitzicht op stabiliteit (Persbericht)

Het concept-regeerakkoord biedt uitzicht op versterking van de economie en ondernemerschap. Een goede zaak, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW in een gezamenlijke reactie dinsdag op de uitgelekte plannen. Maar het akkoord kent ook risicos en een agenda voor de lange termijn ontbreekt.

De koepels zijn blij dat hun onlangs gepresenteerde Deltaplan om toekomstige aardgasbaten in te zetten voor ondermeer infrastructuur en duurzame energie is opgenomen in het akkoord. Ook positief is de aandacht voor ondernemerschap.

De innovatieplannen bieden kansen aan het industriële bedrijfsleven. Maar de extra energiebelasting daarentegen raakt vooral het midden- en kleinbedrijf zwaar en moet worden gecompenseerd.

Het toekomstige kabinet neemt een risico met het ruimer inschatten van de economische groei; dit kan sneller leiden tot bezuinigingen. Op het gebied van bestuurlijke daadkracht zijn er voldoende plannen, maar deze zijn helaas te weinig ambitieus.

De ondernemerskoepels juichen de extra investeringen om knelpunten in het onderwijs weg te werken toe. Ook zijn ze gelukkig met het besluit door te gaan met de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter.

MKB-Nederland en VNO-NCW willen serieus meewerken aan afspraken om meer mensen aan het werk te helpen. Aanpassingen in het ontslagrecht en afspraken over een verstandige loonontwikkeling zijn daarbij voorwaarde.

In de bijlage een uitgebreide reactie.

070206_reactie op regeerakkoord.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2007 | Disclaimer |