Gemeente Barneveld


Barneveld tevreden over onderzoek De Staat van de Gemeente

Inwoners van de gemeente Barneveld zijn tevreden over het gemeentebestuur, de kwaliteit van de dienstverlening en de relatie met de gemeente. Dat blijkt uit het onderzoek "De Staat van de Gemeente". De gemeente Barneveld scoort een ruime voldoende in dit onderzoek, dat in het najaar van 2006 is uitgevoerd in 53 gemeenten in Nederland. In de categorie 'gemeenten met 50.000 inwoners of meer', komt Barneveld zelfs als beste uit de bus.

Het onderzoek "De Staat van de Gemeente" is uitgevoerd door BMC, Deloitte en PON (Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant). In het onderzoek, waaraan 455 inwoners hebben deelgenomen, is vooral gekeken naar de zes zogenoemde 'rollen' van de inwoners: de burger als kiezer, als klant, als onderdaan, als partner, als wijkbewoner en als belastingbetaler. De resultaten van het onderzoek zijn op verschillende manieren verzameld. Naast een enquête onder 1200 inwoners zijn ook bezoekers van de gemeentelijke balies gevraagd naar hun mening over de kwaliteit van de dienstverlening en de producten van de gemeente Barneveld. Tenslotte heeft de gemeente zelf gegevens aangedragen en werden landelijke gegevens over de gemeente in het onderzoek betrokken.

Het onderzoek "De Staat van de Gemeente" geeft voor de gemeente Barneveld een goed beeld van het functioneren en de gemeente is blij met de uitkomsten van het onderzoek. De gemeente blijft zich ontwikkelen op het gebied van klantgerichtheid en dienstverlening. Ook vormen de uitkomsten een goede aanleiding om te blijven investeren in de relatie tussen het bestuur en de inwoners. De gemeente Barneveld overweegt om iedere twee jaar aan het onderzoek "De Staat van de Gemeente" mee te doen.
Mutatiedatum 06/02/2007