Ingezonden persbericht


persbericht

het dichtst bij boeddhistische tempelcomplexen

met summum naar verborgen heiligdommen op sri lanka

Amsterdam - Summum Reizen heeft dit voorjaar wel heel bijzondere reizen naar Sri Lanka in haar aanbod opgenomen. Behalve de bekende, fraaie attracties voeren de 16- en 23 daagse rondreis over het eiland ook langs drie verborgen boeddhistische tempels én een mysterieus heiligdom. Bovendien leer je tijdens de 23 daagse rondreis traditionele curry's maken. De slogan is sinds begin dit jaar niet voor niets 'Je ziet meer met Summum Reizen!'

Indrukwekkende ontdekking
De landendeskundigen van Summum zijn overal op zoek gegaan naar plaatsen die je als westerse bezoeker normaal niet te zien krijgt. Dat heeft in Sri Lanka geleid tot een bijzondere rondreis. In het minder toegankelijke achterland van marktstad Kandy, leidt de tocht onder meer naar drie kleine, onaangetaste Boeddhistische tempelcomplexen. Die zijn nadrukkelijk alleen voor kleine gezelschappen te bezoeken, de monniken trekken zich er al eeuwen lang terug om zich ongestoord aan religieuze zaken te wijden. Bezoekers komen er ook in oog te staan met schitterende mensen die opgaan in pure rituelen. Het is een indrukwekkend hoogtepunt van de reis over het eiland.

Maak je eigen curry
Bij de 23-daagse reis volgen reizigers een kookcursus, compleet met een bezoek aan de markt onder begeleiding van een lokale kokkin. Daar wordt alles over de kruiden, pepers en specerijen uitgelegd die je gaat gebruiken bij het maken van de heerlijkste curry's. Summum neemt je op de twee ontdekkingsreizen ook mee diep de theeplantages in ten zuiden van Kandy. Deze groene, hoog gelegen valleien leveren wereldberoemde theesoorten maar worden nauwelijks bezocht door toeristen. De architectuur in het gebied, Nuwara Eliya, ofwel Little England, herinnert aan koloniale tijden. Per boemeltreintje rij je dwars door de uitgestrekte plantages, tussen de theeplukkers door naar Bandarawela. Natuurlijk doe je tijdens de 16- of 23 daagse rondreis nog tal van andere bestemmingen aan op het groene eiland. Een fantastisch gezicht is het, om tijdens de lunch te zien hoe de olifanten zich, in de rivier, wassen bij het bekende olifantenweeshuis in Pinawela.

Beleef de Ensala Perahera
Ieder jaar is er in Kandy een groot pelgrimage festival, de Ensala Perahera. Tijdens dit grootste religieuze festival van zuidelijk Azië zie je dagen lang optochten van duizenden dansers en fakkeldragers en meer dan 100 prachtig aangeklede en zelfs verlichte olifanten. De datum hangt af van de stand van de maan en vindt dit jaar plaats van19 tot 29 juli. Zowel de 16 daagse als de 23 daagse reis van Summum vallen precies tijdens dit festival. Naast deze geweldige festiviteiten is Kandy ook een absolute must vanwege de zogenaamde 'Tempel van de Tand': een imposant heiligdom waar een tand van de Boeddha als relikwie wordt bewaard.

Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van comfortabele groepsrondreizen naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Je ziet meer met Summum Reizen. Zie ook www.summum.nl.