Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/2)

TILBURG, 6 februari 2007

Dronken man opgepakt na doorrijding

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Nieuwstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor op de Schouwburgring na een aanrijding met zijn auto met een fietser was doorgereden. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie kwam hem op het spoor omdat een oplettende getuige het kenteken van de doorgereden auto had genoteerd.

De 32-jarigeTilburger reed met zijn auto over de Schouwburgring in de richting van de Bredaseweg. Een 21-jarige man, met achterop een 20-jarige vrouw, beiden woonachtig in Tilburg, fietste over de Schouwburgring en wilde links af slaan. Toen hij de auto van de 32-jarige Tilburger opmerkte, stuurde hij terug naar rechts. De automobilist raakte echter alsnog de achterzijde van fiets. Hierdoor kwam de fietser ten val en raakte de 20-jarige vrouw gewond. Zij moest worden behandeld in het St. Elisabeth Ziekenhuis. Het letsel leek mee te vallen, ze heeft er alleen enkele blauwe plekken en een verwonding aan haar enkel aan overgehouden.

De 32-jarige Tilburger raakte na de aanrijding naar eigen zeggen in paniek en reed door. Uiteindelijk parkeerde hij zijn auto op de Nieuwstraat en liep terug naar de Schouwburgring. Daar was echter niemand meer aanwezig. Toen hij terug kwam bij zijn auto en instapte, werd hij door agenten aangehouden. Hij verklaarde 4 a 5 blikken bier gedronken te hebben voordat hij in de auto stapte. Ook had hij cocaïne gebruikt. De man blies 280 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

Man staande gehouden na rijden met rijontzegging

TILBURG - Een 31 jarige Tilburger is rond 23.30uur in de Tuinstraat staande gehouden na het besturen van een auto terwijl de betrokkene een rijontzegging heeft tot 02-09-2007. De man verklaarde niets van de ontzegging af te weten maar kwam niet geloofwaardig over bij de agenten. Hij heeft een boete gekregen, het rijbewijs is ingenomen. De verdachte kan dit later weer ophalen.

Verwarde vrouw aangehouden na bedreiging

TILBURG: Agenten en hulpverleners hebben gistermiddag in Tilburg Noord de handen vol gehad aan een verwarde 40-jarige vrouw. De vrouw bedreigde hen en verzette zich vervolgens bij haar aanhouding. Het incident gebeurde toen de hond van haar vanwege bijtincidenten en vervuiling werd opgehaald.

Gistermiddag kwamen enkele hulpverleners, die de vrouw begeleiden, haar hond ophalen omdat er sprake was van vervuiling en enkele bijtincidenten. In eerste instantie gebeurde dat ook met toestemming van de bewoonster. Op het moment dat het daadwerkelijk plaatsvond werd de vrouw echter agressief. Ze bedreigde de hulpverleners en de huismeester door te roepen dat ze iemand dood zou steken. Op een gegeven moment had ze ook even een mes in haar handen. Ook dreigde ze haar flatwoning in brand te steken en zelfmoord te plegen. Agenten werden bij het incident betrokken toen zij toevallig in het kantoor van de huismeester waren. De dienders besloten haar voor haar eigen veiligheid en die van anderen aan te houden. Ze verzette zich hierbij en werd daarom geboeid. Aan het bureau werd na een gesprek met de vrouw en haar hulpverleners de Crisisdienst (GGZ) ingeschakeld. Zij spraken met de vrouw. Zij stemde toe in medicatie waarna ze rustig werd en naar huis kon worden gebracht.

Politie onderzoekt inbraak in kapperszaak

TILBURG: Vanmorgen ontdekte de eigenaar van een kapperszaak aan het Julianapark omstreeks 07.30 uur dat bij hem was ingebroken. De dieven hadden een toiletraampje met een breekijzer open gebroken. Uit de zaak zijn twee tondeuses, een computerkast en een beeldscherm uit de zaak gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie ruimt vier hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft vandaag vier hennepkwekerijen geruimd. In een bedrijfspand aan de Kapelmeesterlaan werd in een afgeschermde ruimte een professionele plantage aangetroffen, bestaande uit circa 1200 stekken en 500 planten. In het pand werd een 57-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Verder ruimde politie vandaag kwekerijen in woningen in de Dussekstraat (115 planten), de Vigiliusstraat (350 planten) en de Kruizemuntweg (300 planten). Bij veel kwekerijen werd de stroom illegaal voor de meter afgetapt.

De Tilburgse politie geeft aan het ruimen van hennepkwekerijen een hoge prioriteit. Dergelijke plantages zijn brandgevaarlijk en veroorzaken dikwijls stankoverlast. Ook signaleert de politie een relatie met de georganiseerde misdaad. Hennepkwekers zijn vaak het slachtoffer van geweldmisdrijven zoals ripdeals. Onder regie van de gemeente Tilburg is in 2005 een hennepconvenant gesloten waarin gemeente, politie, woningbouwcoöperaties, Essent en Traverse afspraken hebben gemaakt en ieders eigen verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. Zo starten de woningbouwcoöperaties een uitzettingsprocedure wanneer een huurder betrapt wordt op hennepkweek in de woning. Wekelijks gaat een ruimteam bestaande uit politiemensen, medewerkers van Essent, het Brabants Afval Team en een sleutelspecialist op pad. De adressen worden bezocht als er informatief voldoende informatie verzameld is om een pand als verdacht aan te merken. De start van een onderzoek vormt vaak een melding die gedaan is via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Auteur: Willem van Hooijdonk