Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

nem brabant wil glasvezelnetwerk aanleggen in geldrop-mierlo

Rijssen/Geldrop-Mierlo, 6 februari 2007 - Vandaag ondertekenden NEM Brabant BV (Netwerk Exploitatie Maatschappij Brabant BV), een initiatief van Reggefiber, en de gemeente Geldrop-Mierlo een overeenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Hiermee willen de partijen in de komende maanden onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Geldrop-Mierlo. De gemeente Geldrop-Mierlo ziet het als een belangrijke kans om alle huishoudens, bedrijven en instellingen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Zij investeert zelf niet in het project maar ondersteunt binnen haar wettelijke bevoegdheden het initiatief van NEM Brabant BV.

Het initiatief van NEM Brabant sluit aan op de wens van de gemeenteraad een breedbandige infrastructuur in Geldrop-Mierlo te realiseren waar alle instellingen, bedrijven en burgers tegen gelijke voorwaarden toegang hebben. Met deze snelle infrastructuur kunnen zij eenvoudig gebruik maken van verschillende voorzieningen op het gebied van zorg, educatie en economie. Het nieuwe netwerk moet wel open en vrij toegankelijk zijn voor iedereen, met marktconforme tarieven, toekomstgericht en geschikt voor nieuwe maatschappelijke functies. Het initiatief past bij de gewenste uitstraling van Geldrop-Mierlo als een gemeente met ruime voorzieningen. Het glasvezelnetwerk versterkt dit voorzieningenniveau.

NEM Brabant BV gaat de komende maanden onderzoeken of het mogelijk is om een glasvezelnetwerk binnen de gemeente Geldrop-Mierlo aan te leggen. Zowel de gemeente als NEM Brabant BV zien het onderzoek naar de haalbaarheid van een openbaar breedbandig glasvezelnetwerk in Geldrop-Mierlo vol vertrouwen tegemoet. In maart 2007 gaat NEM Brabant van start met de aanmeldperiode. Vanaf dat moment kunnen inwoners zich aanmelden voor deze nieuwe voorziening. Deze periode loopt tot 1 juli 2007. Bij voldoende aanmeldingen gaat medio augustus 2007 de eerste spade de grond in. De gemeente heeft een ondersteunende rol in het project en informeert de inwoners over de acties die NEM Brabant gaat uitvoeren en hoe NEM Brabant alle betrokkenen hierover gaat informeren.

OVER REGGEFIBER
Reggefiber is een organisatie gespecialiseerd in glasvezelnetwerken die belangen heeft in verschillende glasvezelbedrijven waaronder Eurofiber, Fastfiber, Trent en enkele fiber-to-the-home-projecten. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezel-netwerken aan rondom steden en als basis voor draadloze ICT en Telecom-infrastructuren.

OVER NEM BRABANT
NEM Brabant is een initiatief van Reggefiber. Hierbij worden gemeenten in Brabant aangesloten op een glasvezel breedbandnetwerk. De gehele aanpak is daarbij sterk geënt op het succes van OnsNet Nuenen. Hier is Reggefiber (mede-)aandeelhouder van de NEM Nuenen.