Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 6 februari 2007

Man aangehouden wegens heling

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 18:45 uur aan de Vestkant een 57-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van heling. De politie kwam de verdachte op het spoor toen hij melding maakte van een insluiping, waarbij zijn portemonnee gestolen zou zijn. De agenten die ter plaatse gingen zagen dat er in de woning stapels goederen lagen, waaronder muziekinstallaties, dvd-spelers, cd-spelers en boodschappentassen vol cds en dvds. De man werd overgebracht naar het bureau. Hij verklaarde dat hij spullen verzamelde om op rommelmarkten te verkopen. Hij is na zijn verhoor weer vrijgelaten. De politie onderzoekt of een aantal goederen afkomstig zijn van diefstal.

Dames aangehouden wegens winkeldiefstal

BREDA: Twee vrouwen (30 en 35) uit Rotterdam zijn maandagavond rond 20:20 uur op de
Konijnenberg aangehouden door de politie wegens diefstal. De twee hadden in een winkel verschillende goederen meegenomen met een gezamenlijke waarde van ruim driehonderd euro. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel, die de politie inschakelden. In overleg met justitie kregen de twee een boete van respectievelijk 360 en 430 euro. Nadat de dames de boete betaald hadden, mochten ze weer vertrekken.

Dronken man rijdt plantsoen in

BAARLE-NASSAU: Een 47-jarige man uit Baarle-Nassau reed dinsdagochtend rond 03:00 in beschonken toestand met zijn voertuig een plantsoen in. Dat gebeurde op de kruising tussen de Nassaulaan en de Oranjelaan. Daarbij heeft hij een aantal houten paaltjes met daartussen een gespannen ijzerdraad geraakt. Deze paaltjes heeft hij uit de grond gereden. Achter de paaltjes stond een betonnen bank en ook deze heeft hij finaal uit de grond en kapot gereden. Vervolgens is hij nog ongeveer twaalf meter het gras opgereden. De man zag kans om na het ongeval weer weg te rijden. Maar zijn nummerbord bleef achter op het plantsoen. Een bewoner werd wakker van het lawaai en belde de politie. Die ging naar het adres behorende bij het nummerbord en trof de man aan. Hij bekende het feit en dan hij gedronken had. Een test wees op een waarde van 760 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Wegpiraat aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft een 26-jarige automobilist van St. Willebrord aangehouden wegens roekeloos rijden. Agenten zagen de verdachte met hoge snelheid op de Vosdonk rijden en volgden hem. Ze constateerden dat de man met 120 km/u reed, waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan. Ook zagen ze dat de automobilist rakelings voorbij een motorfiets reed en vervolgens een bocht doorslipte de Pauvreweg in. De agenten gaven de man een stopteken en hielden hem aan. Dit gebeurde dinsdagmorgen om 11:45 uur. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. Verder is de auto in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Politie controleert snelheid

BREDA: De politie heeft dinsdag tussen 11:00 13:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doornboslaan. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 455 voertuigen passeerden de controlepost. 88 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdag tussen 13:30 15:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijsdijk. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 523 voertuigen passeerden de controlepost. 35 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro