Openbaar Ministerie

10 en 14 maanden geeist in de strafzaak tegen de voetbaltrainer H. en zijn fiscaal adviseur

6 februari 2007

Op 6 februari 2007 heeft de officier van justitie voor de rechtbank te

âs-Hertogenbosch zijn requisitoir uitgesproken in de strafzaak tegen de voetbaltrainer H. en zijn fiscaal adviseur. Beiden worden verdacht van het plegen van fiscale fraude.

H. is het doen van valse aangiften inkomstenbelasting over de jaren 2002 en 2003 tenlastegelegd. Hij wordt ervan verdacht tegenover de Belastingdienst te hebben voorgewend zijn woonplaats in België te hebben, terwijl hij in werkelijkheid (tevens) in Nederland woonachtig was. De Belastingdienst zou daardoor ruim 1,4 miljoen euro belastinginkomsten zijn misgelopen.

De verdenking tegen de fiscaal adviseur van H. heeft betrekking op het medeplegen van voornoemde delicten. Daarnaast wordt hij verdacht van het medeplegen van belastingfraude met betrekking tot de belastingaangiften van S. en van diens onderneming. S. zou gedurende de jaren 2001 en 2002 de verliezen op een, in privé gehouden, aandelenportefeuille ten onrechte in mindering hebben gebracht op de winst uit zijn onderneming, waardoor de belastingdienst is benadeeld voor een bedrag van ongeveer ⬠90.000,-. S. wordt zelf niet strafrechtelijk vervolgd. Wel zal de belastingdienst dat bedrag op hem navorderen met een fiscale boete.

De officier van justitie heeft tegen v.d. B. 14 maanden gevangenisstraf gevorderd, terwijl hij tegen H. 10 maanden gevangenisstraf heeft geëist. De zaak zal worden voortgezet met de pleidooien van de advocaten van verdachten, op 12 februari 2007.