Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 7 februari 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Beethovenlaan 12, gevelwijziging.

Gravure 4, plaatsen van dakopbouw.

Schermerhoek nabij 580, bouwen datacentrum.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Dorpsstraat 26, woning uitbreiden onder terras.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag, en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 8 februari 2007 gedurende 6 weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 31 januari 2007:

Kerklaan 2a, verenigingsgebouw uitbreiden.

Scheldedal 109, woning en dakopbouw uitbreiden.

Paradijsselpark 35, woning op verdieping uitbreiden.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Achter Ch. Van Pallandtrade 16


1 gewone esdoorn wegens renovatie openbaar groen Operalaan. Geen herplant wegens renovatie.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Overige aanvragers:

Nabij Valeriusrondeel naast voetgangersbrug


1 salix wegens stormschade. Herplant met 1 Wilg.

In een openbare groenstrook aan de Schermerhoek

6 berken en 1 plataan wegens de bouw van een Telecom dienstenruimte. Geen herplantplicht.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting

op maandag 19 februari 2007 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen

Hedy Jansen-Oranje, 010-2848637.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is

griffierecht verschuldigd.

Op 16 augustus 2006 is vergunning verleend voor het vellen van 1 Robinia aan de Trompet 1. Hierbij was herplant vastgesteld. Dit bleek echter niet mogelijk omdat de boom op stadsverwarming staat.

EVENEMENTENVERGUNNING

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· Mw. S. Lakke voor de viering van Koninginnedag op maandag 30 april 2007 aan de Puccinipassage te s-Gravenland, o.a. rommelmarkt, springkussen,knutselspelletjes, suikerspin- en poffertjesverkoop.


· Stichting Buurtcentra Oostgaarde, voor het houden van een lampionnenoptocht onder begeleiding van een Drumband op Koninginnedag, maandag 30 april 2007 om 21.00 uur vanaf Buurthuis De Trefhoek aan de Schermerhoek.


· Stichting Buurtgroep Capelle West voor het houden van een rommelmarkt op 19 mei 2007 aan de Willem Barentszstraat/Doormanplein.

GEVELRECLAME

Het college maakt bekend dat een licht/gevelreclame vergunning is verleend aan:


· The Letterfreak Buitenreclame bv voor het plaatsen van een gevelreclame voor het nieuwbouwpand Domus Invius van de projectontwikkelaar Steingoed voor alle bedrijven die zich daar in dat pand gaan vestigen aan de Fascinatioboulevard 1158-1176.

BESTEMMINGSPLAN HOOFDWEG 1998

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maken bekend, dat zij voornemens zijn om vrijstelling te verlenen van artikel 5, lid 6 onder 2. van de voorschriften van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 ten behoeve van de vestiging van een showroom voor de verkoop van Quads aan de Hoofdweg 48. Op grond van artikel 5, lid 7 onder d. kan vrijstelling (ex artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) worden verleend van het verbod om gebouwen te gebruiken voor detailhandel.

Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van

donderdag 8 februari 2007 gedurende zes weken op werkdagen van 8.00 uur tot 19.00 uur ter inzage. Over dit ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze 6 weken schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen kunnen op maandag en vrijdag contact opnemen met Wendy Hensema, Van der Knaafdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer, 010-2848792.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en het ontwerpbesluit m.b.t. bestemmingsplan Hoofdweg 1998 liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel