Gemeente Den Haag

Siemens Nederland heeft de intentie om haar hoofdkantoor in het Beatrixkwartier fors uit te breiden. Het college van B&W heeft vandaag ingestemd met dit voornemen en een intentieovereenkomst met Siemens getekend. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): "Je ziet dat steeds meer grote bedrijven voor Den Haag kiezen. Ik ben erg blij met de wens van Siemens om haar huisvesting in Den Haag mogelijk uit te breiden. Dit kan een belangrijke impuls aan de werkgelegenheid in het gebied geven en past goed in de ambitie van Den Haag".

Het huidige bestemmingsplan Bezuidenhout-Zuid is aan herziening toe. Voor Siemens Nederland een logisch moment aan de gemeente te vragen rekening te houden met een mogelijke uitbreiding van het hoofdkantoor binnen dat gebied. Siemens wil haar activiteiten op de huidige locatie in het Beatrixkwartier mogelijk uitbreiden en denkt daarbij onder meer aan representatieve huisvesting voor de Raad van Bestuur met staffuncties, sales-activiteiten, consultancy en business services. Op basis van de stedenbouwkundige uitgangspunten van de gemeente Den Haag is een volumestudie uitgewerkt door JHK Architecten. Deze studie is een eerste verkenning van de uitbreiding van Siemens en dient als basis voor de aanpassingen in het bestemmingsplan. De komende maanden zal Siemens haar plannen verder uitwerken. Uiterlijk 1 juli 2007 neemt Siemens een definitief besluit over de beoogde uitbreiding.

Beatrixwartier
Het kantoorgebouw van Siemens Nederland is onderdeel van het Beatrixkwartier, dat volop in ontwikkeling is. Inmiddels zijn er in het Beatrixkwartier enkele grootschalige bouwprojecten gerealiseerd, dan wel in voorbereiding. Doelstelling is het accommoderen van de behoefte aan hoogwaardige kantoor- en woonruimte in Den Haag en het verbeteren van de marktpositie van de bestaande kantorenlocaties in het Beatrixkwartier. In het gebied wordt de openbare ruimte hoog kwalitatief heringericht met een goede verkeer- en parkeersituatie. Inmiddels is ook RandstadRail in het gebied ingepast. Voor meer informatie over het Beatrixkwartier kijk op www.beatrixkwartier.info.