Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 6 februari 2007

06 Feb 2007


1. Gemeentebezoek commissaris van de Koningin aan De Wolden Commissaris van de Koningin de heer Ter Beek heeft het college van GS geïnformeerd over een aantal zaken die de bestuurders van de gemeente De Wolden eind vorig jaar onder zijn aandacht hebben gebracht. Zo vraagt de gemeente De Wolden onder meer aandacht voor het brede school-project in De Wijk en de ongelijkvloerse kruisingen in de N48 bij Zuidwolde.


2. Toetsing RTV Drenthe voorafgaand aan nieuwe zendperiode GS vragen, voorafgaand aan het verlenen van een nieuwe zendperiode aan een regionale omroep, aan diverse partijen om informatie te geven over RTV Drenthe. Daarnaast zal een klanttevredenheidsonderzoek worden uitgevoerd. Deze informatie gebruiken GS om te kunnen beoordelen of RTV Drenthe in aanmerking komt voor financiering van een nieuwe periode van vijf jaar. Provinciale staten besluiten in de herfst van 2007 welke regionale omroep van april 2008 tot en met april 2013 door de provincie wordt ondersteund.


3. Fietspromotiecampagne gaat door
Het college heeft ingestemd met de voortzetting van de fietspromotiecampagne Fiets het Verschil in 2007 en 2008. Naast Drenthe zijn ook de provincies Groningen en Fryslân betrokken bij de campagne.


4. Ondertiteling programma's RTV Drenthe ten behoeve van doven en slechthorenden
GS hebben besloten aan RTV Drenthe de kosten voor één uur programma ondertiteling per dag te honoreren voor de periode vanaf april 2007 tot en met 2009. De kosten bedragen voor 2007 45.000 euro en voor 2008 en 2009 jaarlijks 60.000 euro. De verwachting is dat het rijk vanaf 2010 de omroepen zal verplichten te ondertitelen en dat zij dit ook bekostigen.
Door ondertiteling wordt het programma van RTV Drenthe ook toegankelijk voor doven en slechthorenden en wordt de wens van provinciale staten en Stichting Welzijn Doven gehonoreerd.


5. Toetsingsadvies milieueffectrapport Landinrichting Peize De commissie voor de m.e.r. heeft op 23 januari 2007 een positief toetsingsadvies uitgebracht voor het voorontwerp Landinrichtingsplan / Milieueffectrapport Peize. De aanbevelingen van de commissie worden overgebracht aan de bestuurscommissie Peize met het verzoek deze mee te nemen bij het opstellen van het ontwerpplan.


6. Milieuvergunning Kremer Zand in Exloo
Gedeputeerde staten geven een veranderingsvergunning af voor de zandwinlocatie aan de Buinerweg in Exloo. Exploitant Kremer Zand BV heeft de veranderingsvergunning aangevraagd vanwege onder andere de voorgenomen plaatsing van een zanddroogtrommel en twee opzakmachines op het terrein. Een ingediende zienswijze op de ontwerpvergunning heeft niet geleid tot aanpassing van het besluit.


7. Benoeming leden hoofdstembureau
GS hebben ingestemd met de benoeming van de leden van het hoofdstembureau voor de provinciale statenverkiezingen. Deze leden zijn benoemd voor de periode 2007 tot en met 2011 en zijn door het college van B&W van de gemeente Assen voorgedragen.

Eerder genomen besluiten

Bodemsanering De Vos van Steenwijklaan, Kalkovenstraat en Kanaalweg te Hoogeveen.
De provincie sluit een overeenkomst af voor de sanering van het terrein van de voormalige machinefabriek Schepers aan De Vos van Steenwijklaan, Kalkovenstraat en Kanaalweg in de gemeente Hoogeveen.

Extra inspanning voor regionale ontwikkeling Zuidoost Drenthe Gedeputeerde staten vinden dat een extra inspanning vereist is om Zuidoost-Drenthe voldoende financieel te laten profiteren van de nieuwe, sterk op kennis en innovatie georiënteerde regionaal economische programma's. Zij willen op korte termijn gezamenlijk met de gemeenten Emmen en Coevorden komen tot een actieplan, waarbij het accent in eerste instantie gelegd moet worden bij acties voor industriële ontwikkeling. Een eerste aanzet voor een dergelijk plan is inmiddels gemaakt en dient als vertrekpunt voor verdere gesprekken met de gemeenten Emmen en Coevorden. Provinciale staten hadden eerder in een motie aandacht gevraagd voor de positionering van Emmen in de regio. Zie persbericht 07-018. (01-02-2007)

College zet zich in voor Museum De Buitenplaats in Eelde Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben besloten om ook in 2007 Museum de Buitenplaats in Eelde een subsidie van 100.000 euro te verlenen. De continuïteit en functionaliteit van het Museum wordt hiermee gewaarborgd en het Museum kan zich verder professionaliseren. Het subsidieverzoek van het Museum de Buitenplaats voor 2008 en 2009 wordt beoordeeld wanneer het Museum een productbegroting en meerjarenbeeld heeft ingediend. Het college verwacht dit verzoek voor 1 mei 2007. Zie persbericht 07-019 (01-02-2007).

Bijna 3 miljoen voor bescherming waardevol Drents cultuurhistorisch erfgoed
Gedeputeerde staten willen ruim 2.9 miljoen euro beschikbaar stellen voor het nieuwe provinciaal monumentenbeleid. Met de opstelling van een provinciale monumentenlijst en een Drents Monumentenfonds willen zij waardevol Drents cultuurhistorisch erfgoed beter gaan beschermen. Niet alleen gebouwen kunnen aangewezen worden als provinciaal monument, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere sluis, houtwal, grafheuvel of een ontginningsgebied. Drenthe is de eerste provincie die een monumentenlijst gaat samenstellen met zo'n breed scala aan onderwerpen. Na vaststelling van de monumentenlijst kunnen eigenaren voor onderhoud en restauratie een speciale, goedkope lening aanvragen uit het Drents Monumentenfonds. Zie persbericht 07-020 (01-02-2007).

Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.