Stadsdeel Bos en Lommer


Sector Middelen
Afdeling communicatie

Persuitnodiging Terug in Bos en Lommer
Datum 2 februari 2007

Stadsdeelreceptie Terug in Bos en Lommer

Graag nodigen wij u uit voor onze stadsdeelreceptie in ons eigen stadsdeelkantoor op het Bos en Lommerplein op dinsdag 6 februari 2007 van 16.00 tot 19.00 uur. Het officiële gedeelte vindt plaats tussen 17.00 en 17.30 uur.

Origineel Sloterdijks krentenbrood
"Als jonge bewoner van Bos en Lommer, ruim dertig jaar geleden, reed Fons Deen vaak langs een enorm bord waarop stond: 'Origineel Sloterdijks krentenbrood'.

Dat bord hoorde bij bakkerij Van de Boogaard in het dorpje Sloterdijk en het krentenbrood was tot in Limburg beroemd, zo bijzonder was het.

Een donker brood dat, in bakkersverhoudingen, 'zwaar' werd genoemd, en waar je van hield of niet. Een krentenbrood dat bovendien een lokaal Sloterdijks recept was.

Na een nostalgische avond waarop hij met zijn broers over vroeger had gepraat, ging Fons Deen voor de grap eens op zoek naar dat krentenbrood, op internet.

Bakker Flaat bleek het recept gekregen te hebben van bakker Van de Boogaard, en had het dertig jaar geleden voor het laatst gebakken.

Met zijn dood stierf ook het krentenbrood.

Althans, zo leek het. Want..." Het vervolg hoort u op onze receptie.

Hubertus Vakschool en Johannes van Dam
Op 6 februari 2007 bakt de Hubertus Vakschool nog één keer het beroemde Sloterdijks Krentenbrood. Johannes van Dam en de nazaten van de bakkers komen het brood proeven en testen. Graag nodigen wij u uit om daarbij aanwezig te zijn.