Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Diefstal van auto                                   |
Onbekenden hebben maandagavond (05/02) een auto weggenomen, die geparkeerd stond bij de gymzaal aan de Haverkampsweg in Epe. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart. Getuigen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht om contact op te nemen.

De diefstal van de auto heeft tussen 20.10 uur en 20.45 uur plaatsgevonden. Men heeft eerst in het sportgebouw aan de Haverkampsweg een deur geforceerd en vervolgens uit een kleedkamer de autosleutels weggenomen. Daarna heeft men de auto, die geparkeerd stond aan de Haverkampsweg, weggenomen. Het gaat om een groene Mercedes, type C 220 E2, met het kenteken JD-JP-14. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuigen of mensen die rond die tijd iets bijzonders hebben gezien of weten waar de groene Mercedes nu is, om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Automobiliste en fietsster botsen            |
Een 50-jarige automobiliste uit Harderwijk heeft op maandag (05/02) op de kruising Stadswei/Rietmeen geen voorrang verleend aan een 42-jarige fietsster uit Driebergen- Rijsenburg. De fietsster is met pijnklachten aan het onderbeen naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 08.30 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op het Rietmeen reed en daarbij uit de richting van de Drielandendreef kwam. Op bovengenoemd kruispunt stond de automobiliste eerst wel stil, maar verleende alsnog geen voorrang aan de fietsster, waardoor beiden met elkaar in botsing kwamen. De fietsster is met klachten aan het onderbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto en fiets liepen als gevolg van de botsing geen schade op.

|     |Harderwijk - hennepkwekerij ontmanteld                    |
De politie heeft maandag (05/02) in een woning aan de Gruttomeen een hennepkwekerij en hoeveelheid gedroogde henneptoppen aangetroffen. De planten zijn in beslaggenomen en zijn vernietigd. De 40-jarige eigenaar van de woning heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

Agenten besloten naar aanleiding van een melding over stankoverlast in de woning een onderzoek in te stellen. Daar troffen ze in een kamer op de eerste verdieping een mini-hennepkwekerij met 20 hennepplanten aan. In de woonkamer was een deel ingericht als kwekerij voor 21 planten, waarvan slechts restanten aanwezig waren. De badkamer was ingericht als droogruimte en daar trof de politie 1500 gram gedroogde henneptoppen aan. In een andere slaapkamer was een linnenkast ingericht als kweekkast. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. De planten en de gedroogde toppen zijn in beslag genomen en vervolgens vernietigd. De kwekerij is vervolgens ontmanteld. De eigenaar van de woning kwam zich op het politiebureau melden. Hij is inmiddels verhoord en heeft een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Jeugdige dievegge shopt zonder te betalen    |
Medewerkers van een winkel aan de Donkerstraat hebben op maandag (05/02) een 14-jarig meisje uit Harderwijk betrapt toen zij spullen wilde meenemen zonder te betalen. Het meisje is aan de politie overgedragen en zal worden verwezen naar het jeugdpreventieproject.

Medewerkers van de winkel betrapten het meisje rond 17.15 uur toen bij het verlaten van de winkel het alarm afging en duidelijk werd dat zij make-up niet had afgerekend. De politie werd ingelicht, waarna zij aan de agenten werd overgedragen. Het meisje heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna aan haar ouders overgedragen. Zij zal worden verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Nunspeet - Politie controleert naleving verkeersregels    |
De politie heeft op maandag (05/02) op de Zeeweg met de lasergun gecontroleerd of automobilisten zich netjes aan de snelheid hielden. Daarnaast vond er een gordelcontrole plaats en werd er gelet op het gedrag van de afslaande fietsende basisscholieren. Uiteindelijk zijn 12 overtreders ter plaatse bekeurd.

De controle heeft in de ochtenduren plaatsgevonden. De controle richtte zich met name op de snelheid van automobilisten, het dragen van een gordel door deze automobilisten en gedrag van fietsende basisscholieren in het verkeer. Er waren veel positieve reacties van omwonenden en passerende ouders. Uiteindelijk werden er twaalf overtredingen vastgesteld. Tien voor het te hard rijden en twee voor het niet dragen van de gordel. Alle overtreder hebben ter plaatse een bekeuring gekregen.

Einde berichten
---


---


---

---- --