EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

6 februari 2007

EVO: 'Nieuwe kabinet laat fileproblematiek en admistratieve lastenverlichting links liggen'

EVO is tevreden over het tempo waarmee de kabinetsformatie zich voltrekt, maar teleurgesteld over het gebrek aan aandacht voor een goede bereikbaarheid en het terugdringen van administratieve lasten.

Algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij (EVO): "Wij vinden het jammer dat verbeteren van de bereikbaarheid en administratieve lastenverlichting voor het bedrijfsleven niet bovenaan de prioriteitenlijst staan.

Het geld dat het kabinet uittrekt voor het aanpakken van de files is te weinig voor de vitale economie die nodig is om alle maatregelen die dit kabinet wil treffen, te betalen. Bovendien rechtvaardigt de urgentie van de fileproblematiek een krachtiger aanpak".

Een vitale economie is volgens EVO nodig voor goede werkgelegenheid en investeringen in de samenleving.

EVO vindt het bijzonder teleurstellend dat het onderwerp administratieve lastenverlichting voor het bedrijfsleven laag op de prioriteitenlijst lijkt te staan. Zeker nu lastenverlichting ook bij de Europese Commissie hoog op de agenda staat, kan het kabinet zich niet permitteren om te verslappen. En daar lijkt het wel op nu lastenverlichting geen voorrang krijgt in het regeerakkoord, laat staan dat er een aparte bewindspersoon voor lastenverlichting komt, naar Belgisch model.