Veilig Amsterdam


Stadstoezicht - Parkeerkaartje in De Baarsjes tijdelijk alleen met Chipknip

06/02/2007 -

Het kopen van een parkeerticket in stadsdeel De Baarsjes is met ingang van 2 februari 2007 tijdelijk alleen mogelijk met een chipknip. In samenspraak met het stadsdeel sluit Stadstoezicht, als beheerder van de parkeerautomaten, alle muntgleuven en worden geldcassettes geleegd. De reden is dat afgelopen week in stadsdeel De Baarsjes drie parkeerautomaten opengebroken zijn.

Tijdelijk niet meer cash betalen

Om diefstal uit automaten tegen te gaan, wordt de morgelijkheid tot cash betalen tijdelijk gestopt. In De Baarsjes is enkele maanden geleden een nieuwe generatie parkeerautomaten geïnstalleerd. Terwijl Stadstoezicht werkt aan een snelle oplossing worden tijdelijk alle geldlades uit de automaten verwijderd.

Andere betaalmogelijkheden blijven gehandhaafd

Parkeren in stadsdeel De Baarsjes blijft mogelijk met een parkeervergunning, chipknip, dag-, week- en maandkaarten, ParkAdammer en Parkeer en Bel. Het verwijderen van de contante betaalmogelijkheid ontslaat een parkeerder niet van het voldoen van de parkeerbelasting. Er geldt dus gewoon betaald parkeren in stadsdeel de Baarsjes. Mensen zonder chipknip kunnen hun auto tijdelijk in een aangrenzend stadsdeel parkeren. Of voor een vergelijkbaar tarief in de parkeergarage op het Mercatorplein.

Oproep aan publiek
Stadstoezicht heeft aangifte gedaan bij de politie die de zaak in onderzoek heeft. Mocht publiek verdachte handelingen aantreffen bij een parkeerautomaat, dan wordt iedereen verzocht spoedig de politie in kennis te stellen.

Parkeerautomaat close-up

Kijk ook bij

> Stadsdeel de Baarsjes »
> Stadstoezicht Amsterdam »