Gemeente Alkemade


Massale opkomst bijeenkomsten Kaag en Braassemerland


06-02-2007

Op 16, 29 en 30 januari organiseerde de gemeente Alkemade publieksavonden over het project Braassemerland en de gebiedsontwikkelingen op Kaageiland. Een grote betrokkenheid van u als inwoners met een opkomst van 100 tot 150 mensen per avond.

Voor het project Braassemerland is vaststelling van het verkeerscirculatieplan en milieu-effectrapportage een mijlpaal. De publieksavonden gaven ons gelegenheid de drie onderzochte alternatieven te presenteren. Het is goed te benadrukken dat de uiteindelijke inrichting mede wordt bepaald door factoren als het woningbouwprogramma, kansen voor voorzieningen en de planexploitatie voor het gebied. Tijdens de publieksavonden is in discussie met inwoners, grondeigenaren en kwekers gesproken over de gemeentelijke aanpak, waarbij de aanwezigen vele waardevolle ideeën hebben meegegeven voor de verdere uitwerking. Daarmee is ons doel van wederzijdse informatievoorziening ten volle behaald.

Voor Kaag zijn er verschillende particuliere initiatieven die bij de gemeente zijn neergelegd. Onduidelijk was op welke wijze de gemeente daarmee omgaat. De publieksavond heeft ertoe geleid dat wij het discussieproces voor de gebiedsontwikkelingen hebben geschetst, namelijk een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan. Hiermee is ook de reikwijdte van deze herziening duidelijk. In deze procedure kan de inhoudelijke discussie in volle omvang plaatsvinden en komt ook de rol van de gemeenteraad tot uitdrukking.

De betrokkenheid van de inwoners bevestigt voor het college dat deze publieksavonden nodig zijn om dorpsgericht te kunnen werken en inwoners actief te betrekken bij onze planvorming en uitvoering. In de komende periode mag u dan ook meer van deze initiatieven van ons verwachten.