Dienstenbond CNV

Reorganisatie treft hoofdkantoor AS Watson
06-02-2007

CNV Dienstenbond is door AS Watson op de hoogte gesteld van het vervallen van 54 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Renswoude. U zult op het moment dat u dit leest weten of u eventueel in aanmerking komt voor ontslag. CNV Dienstenbond gaat met AS Watson in gesprek over een goed sociaal plan en biedt u graag juridische bijstand. De sociale gevolgen voor de werknemers die deze ontslagronde treft moeten beperkt blijven.

AS Watson geeft in algemene zin aan dat de marktomstandigheden vragen om een herstructurering. De toegenomen concurrentie en de achterblijvende consumentenbestedingen zijn aanleiding voor het bedrijf om in te grijpen. De reorganisatie heeft alleen betrekking op het hoofdkantoor in Renswoude. De winkels worden ontzien. Eerder leidde een efficiencyslag in de winkels al tot enorme onrust. CNV Dienstenbond betreurt het dat nu het hoofdkantoor aan de beurt is. Wij zullen alles in het werk stellen om diegenen die het ontslag treft zo goed mogelijk te ondersteunen en een goed sociaal plan voor hen af te sluiten. Daarbij staat wat ons betreft begeleiding naar ander werk en een ontslagvergoeding centraal. Wij zullen proberen de sociale gevolgen van deze reorganisatie zoveel mogelijk te beperken.

Ondersteuning door CNV Dienstenbond
Wij begrijpen dat deze reorganisatie ingrijpend is en tot veel onzekerheid kan leiden bij degenen die ontslagen worden. Daarom hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten gezamenlijk een bijeenkomst gehouden voor het personeel in Renswoude op maandag 5 februari. Daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid om op elk gewenst moment contact op te nemen met CNV Dienstenbond. Wij staan mensen graag bij met advies en juridische ondersteuning.

Sociaal plan
CNV Dienstenbond wil verder een goed sociaal plan afsluiten. AS Watson zal zich wat ons betreft moeten inspannen om medewerkers maximaal te begeleiden naar ander werk. Daarnaast zal ook een ontslagvergoeding deel uitmaken van het sociaal plan. CNV Dienstenbond hoort graag van u wat ú belangrijk vindt. Wij sluiten het sociaal plan immers namens onze leden af! Op het moment dat de onderhandelingen over het sociaal plan zijn afgerond, zullen we daarom ook om de mening van onze leden vragen die het ontslag treft.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse per telefoon, 035-6460580, of per e-mail, w.breunesse@cnvdibo.nl