Ingezonden persbericht


Ministerie van Defensie kiest ARIS van IDS Scheer voor standaardisatie processen en gegevens

Lagere beheerkosten en extra efficiëntie door geïntegreerde benadering

Amsterdam, 6 februari 2007 - Het ministerie van Defensie standaardiseert zijn processen en gegevens met de ARIS Enterprise Architecture Solution van IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor Business Process Management. Het ministerie kan hiermee bedrijfsprocessen efficiënter en tegen lagere kosten beheren op basis van een geïntegreerde benadering. Met de ARIS-oplossing zijn organisatie-eenheden, functies, producten, diensten, systemen en gegevens als bouwstenen onder te brengen in één 'multi-user repository'. Deze is gebaseerd op architectuurstandaarden van Defensie, zoals NAF (NATO Architecture Framework) of DoDAF. Deze bouwstenen vormen de basis voor verschillende bedrijfsprocessen, wat redundantie voorkomt en de flexibiliteit vergroot.

In de afgelopen jaren hebben de afzonderlijke defensieonderdelen verschillende tools en methoden ingezet voor het ontwikkelen en beheren van de organisatie en de technologie. Om de verschillende defensieonderdelen meer integraal te kunnen beheren en besturen, koos het ministerie de ARIS Enterprise Architecture Solution als nieuwe standaard. Groot voordeel van deze oplossing is de naadloze integratie met SAP, waar alle defensieonderdelen gebruik van maken. Het diepgaande inzicht dat de ARIS-oplossing biedt in de bedrijfsprocessen van deze onderdelen, is noodzakelijk voor de migratie van legacy-systemen naar SAP.

"We hebben nu één systeem om alle IT-activiteiten volledig af te stemmen op onze organisatieprocessen", zegt Bert Braanker, projectleider bij het ministerie van Defensie. "Het configuratiebeheer omvat alle SAP-applicaties en de bestaande interfaces en documentatie. Het is nu veel eenvoudiger om procedures, verantwoordelijkheden, de overdracht van werkzaamheden en kwaliteitsstandaarden vast te leggen."

Thomas Volk, CEO en president van IDS Scheer: "De logistieke en administratieve processen binnen defensie zijn zeer veeleisend. De kwaliteit van Business Process Management is dan ook een essentiële succesfactor. Om die reden is er onder defensieonderdelen in de hele wereld een sterke vraag naar de producten en consultancydiensten van IDS Scheer. Deze zijn in de afgelopen tijd uitgegroeid tot de marktstandaard."

Het ministerie heeft een mantelovereenkomst gesloten voor alle defensieonderdelen, waaronder de Landmacht, de Luchtmacht en de Marine. Het contract heeft een duur van zes jaar.

###

Over IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met het ARIS-platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van de bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Professor August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en in samenwerking met partners momenteel circa zesduizend klanten in ruim zeventig landen. In 2005 behaalde het bedrijf een omzet van 318 miljoen euro. Wereldwijd werken ongeveer 2.500 mensen voor IDS Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).