Ingezonden persbericht

Accell Group kiest voor Hyperion Financial Data Quality Management

Utrecht, 6 februari 2007 - Het Nederlandse Accell Group, Europa's grootste leverancier van fietsen en fietsonderdelen en fitnessapparatuur, heeft gekozen voor Hyperion Financial Data Quality Management (FDM) voor het consolideren van de financiële data van alle dochterondernemingen. De oplossing vormt een aanvulling op de Hyperion software voor financieel management.

Management van financiële data
Met Hyperion Financial Management is het mogelijk om inzichtelijke en kwalitatieve management informatie te genereren met behulp van informatie uit alle dochterondernemingen. Het management kan de informatie inzetten bij het dagelijks bestuur en het maken van strategische keuzes. Met behulp van Hyperion FDM is het mogelijk de financiële data uit het grootboek automatisch te koppelen aan Hyperion Financial Management. Hiermee komt benodigde extra informatie dankzij een koppeling met het grootboek automatisch beschikbaar in Hyperion Financial Management en hoeft dit niet handmatig te worden ingevoerd.

"We hebben voor Hyperion Financial Data Quality Management gekozen, omdat het een logische uitbreiding is op het bestaande Hyperion Financial Management. Hyperion is een flexibele organisatie en heeft wereldwijde ervaring met de implementatie van dergelijke systemen bij soortgelijke organisaties. Het wordt nu gemakkelijker om relevante management informatie te genereren vanuit alle verschillende bedrijfsonderdelen," aldus Hielke Sybesma, CFO van Accell Group.

Door de consolidatie van informatie is de uiteindelijke managementinformatie sneller beschikbaar en veel betrouwbaarder. FDM is voor Accell Group een oplossing die continu wordt uitgebouwd. Met de oplossing wordt verder gebouwd aan een betere financiële managementsituatie.

Over Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, ontwikkeling, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga- Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt.

De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (49% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere landen, waaronder België, Denemarken, Engeland, Finland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland, nemen de overige 21% van de omzet voor hun rekening. Accell Group is in Europa marktleider in de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2005 EUR 369,3 miljoen en de nettowinst EUR 15,5 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Eurolist van Euronext Amsterdam.

Over Hyperion
Hyperion (Nasdaq: HYSL) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Performance Management-software. Het bedrijf heeft meer dan 12.000 klanten die de software van Hyperion gebruiken om zicht te krijgen op de resultaten van hun activiteiten en om hen te helpen plannen en organiseren om die prestaties te verbeteren. Met de Hyperion software kunnen klanten data verzamelen, ordenen en analyseren, alvorens het door de onderneming te communiceren. Hyperion levert de enige Business Performance Management-oplossing die in één enkel systeem financiële management applicaties integreert met een business intelligence platform.