Ingezonden persbericht


Media alert

PMR blijft populair ondanks mobiele telefoon

~ walkie-talkie neemt plaats in van mobiel bij reizen en motorrijden ~

Heverlee, 6 februari 2007 - In Nederland zijn ruim 13 miljoen mobiele telefoons in gebruik. Ondanks de brede acceptatie van mobiel bellen, blijft de walkie-talkie ofwel PMR (Private Mobile Radio) een handige en veelgebruikte gadget voor op vakantie. Deze apparaten worden gebruikt om gesproken boodschappen te versturen en te ontvangen over korte afstanden.

Ondanks dat de mobiele telefoon tegenwoordig ook een aantal overeenkomstige functies heeft als direct praten met slechts één druk op de knop, is het nog niet gelukt om de PMR-markt over te nemen. Een walkie-talkie is uitermate geschikt als communicatiemiddel over kortere afstanden (binnen een straal tot negen kilometer). Met name motorrijders en groepen vakantiegangers maken dankbaar gebruik van PMR als goedkoop alternatief voor de mobiele telefoon. Motorrijders kunnen bijvoorbeeld onderling in continu contact blijven met elkaar zonder daarbij kosten te maken voor het gebruik van een telefoon.

Groepen vakantievierders die in meerdere auto's onderweg zijn, kunnen elkaar eenvoudig op de hoogte houden zonder buitenlandse tarieven te betalen voor een gesprek. Bij de PMR zijn er alleen de aanschafkosten van het product en heeft de gebruiker niet te maken met abonnementskosten en buitenlandse (bel)tarieven.

"Niet alleen professionele hulpdiensten en beveiligingsbedrijven maken gebruiken van een PMR-systeem. Ook steeds meer consumenten zien de voordelen van zo'n toestel in", aldus Stijn Lowette, Marketing Director TOPCOM Europe N.V. "Vooral skiërs en motorrijders zijn gretige gebruikers. Ze kunnen waar en wanneer dan ook contact leggen met hun reisgenoten, zonder dat de kosten de pan uitrijzen."

TOPCOM heeft een aantal PMR-toestellen die hiervoor geschikt zijn. Zo heeft de Twintalker 6800 een speciaal Motor Pack waardoor motorrijders gemakkelijk en veilig met passagiers en andere motorrijders kunnen praten. Deze PMR heeft een bereik tot zes kilometer. De Twintalker 9100 is met zijn grote bereik (tot negen kilometer) uitermate geschikt voor in de auto of op de skipiste. Beiden hebben een spatwaterdichte behuizing en verschillende beltonen. De Twintalker 9100 heeft ook een ingebouwde trilfunctie.

Kijk voor meer informatie op: www.topcom.be

Bericht voor de redactie

Over TOPCOM

TOPCOM gesticht in 1991, is een vooraanstaande producent van draadloze DECT toestellen, VoIP hardware, Wireless Lan producten, Walkie-talkies, Breedband oplossingen en Lifecare producten. TOPCOM heeft als missie om elegante, innovatieve, gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijke oplossingen aan bedrijven en consumenten aan te bieden. Deze producten zijn verkrijgbaar via de meeste retailers, cataloog verkopers, webwinkels en operatoren in heel Europa. De TOPCOM groep heeft 9 dochterondernemingen in Europa en Azië. Meer informatie op: www.topcom.net

Voor meer informatie (uitsluitend voor de pers,

Ingezonden persbericht