KAS BANK

Persbericht Amsterdam, 6 februari 2007

KAS BANK draagt private banking activiteiten over aan Nachenius Tjeenk

KAS BANK en Nachenius Tjeenk hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de private banking activiteiten van KAS BANK aan Nachenius Tjeenk. De transactie betreft de overdracht van circa EUR 750 miljoen naar Nachenius Tjeenk op dit moment onder beheer van KAS BANK. Als onderdeel van de transactie zal Nachenius Tjeenk ook Associatie Cassa, het onderdeel binnen KAS BANK dat verantwoordelijk is voor de fiduciaire diensten aan de private banking cliënten, overnemen. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2007 worden afgerond.

De strategie van KAS BANK heeft zich gedurende de afgelopen jaren succesvol gericht op het versterken van haar positie als Europese specialist in effecten- en informatiediensten aan professionele partijen, in het bijzonder institutionele beleggers en financiële instellingen. De overdracht van KAS BANK s private banking activiteiten aan Nachenius Tjeenk past binnen de strategie van KAS BANK om zich volledig te richten op haar Europese wholesale activiteiten.
Voor Nachenius Tjeenk betekent de overname een belangrijke stap in haar ontwikkelingsstrategie. De overname brengt de onderneming dichterbij haar doelstelling, namelijk het bereiken van EUR 2,5 miljard beheerd vermogen. Halverwege 2005, ten tijde van de overname door BNP Paribas Private Bank, had Nachenius Tjeenk EUR 1,3 miljard beheerd vermogen. Met de overname van de private banking activiteiten van KAS BANK bevestigt Nachenius Tjeenk haar leidende positie in de private banking markt in Nederland. Albert Röell, voorzitter van de Raad van Bestuur van KAS BANK: We zijn zeer verheugd dat we onze private banking activiteiten kunnen overdragen aan Nachenius Tjeenk, een bank waar private banking tot de kern van de dienstverlening behoort. Hierdoor is zeker gesteld dat de dienstverlening aan onze private banking cliënten op de meest optimale wijze voortgezet kan worden. De overdracht is een strategische keuze die voor KAS BANK betekent dat zij zich nog beter kan richten op haar dienstverlening aan institutionele beleggers en financiële instellingen. Samen met Nachenius Tjeenk zullen wij zorgdragen voor voortzetting van de uitstekende dienstverlening en een naadloze overdracht voor de private banking cliënten. Cees Bijloos, directievoorzitter van Nachenius Tjeenk: De overname van de private banking activiteiten van KAS BANK is een belangrijke stap voorwaarts. We zijn zeer verheugd met het vooruitzicht om onze knowhow en deskundigheid in private banking te delen met de cliënten van KAS BANK. Tevens kijken wij uit naar de komst van de nieuwe collega s die hun huidige cliënten zullen blijven bedienen en

ondertussen kunnen profiteren van een uitgebreider scala aan oplossingen om de investerings- en wealth management behoeften van hun klanten te beantwoorden.

Over KAS BANK
KAS BANK (www.kasbank.com) is een solide, gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan effectendiensten en investor services voor institutionele beleggers en financiële instellingen. KAS BANK is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De bank heeft kantoren in Amsterdam, Londen en Frankfurt. KAS BANK is ontstaan in 1806 en vierde haar tweehonderdjarig bestaan in 2006.
Over Nachenius Tjeenk
Nachenius Tjeenk (www.nt.nl) is opgericht in 1790 en is een gerenommeerde bank met een lange traditie op het gebied van private banking in Nederland en heeft, net als KAS BANK, haar hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam. Sinds 2005 is Nachenius Tjeenk de Nederlandse dochteronderneming van BNP Paribas Private Bank (www.privatebank.bnpparibas.com), de private banking tak van BNP Paribas, een wereldwijde top tien speler op het gebied van private banking met circa EUR 140 miljard aan beheerd vermogen en in meer dan 30 landen actief.
Over BNP Paribas
BNP Paribas (www.bnpparibas.com) is een Europese leider op het gebied van financiële dienstverlening en behoort tot de wereldwijde top 15 banken als het gaat om marktkapitalisatie. De onderneming telt ongeveer 140.000 werknemers, waarvan 110,000 in Europa. De groep heeft leidende posities in drie kernactiviteiten: Corporate en Investment Banking, Asset Management & Services en Retail Banking. De onderneming is actief in 85 landen en heeft een sterke vertegenwoordiging in de belangrijkste financiële centra. BNP Paribas is aanwezig in geheel Europa met Frankrijk en Italië als thuismarkten in retail banking. BNP Paribas geniet een significante en groeiende aanwezigheid in de Verenigde Staten en heeft leidende posities in Azië en opkomende markten. KAS BANK Perscontact
Michiel Janssen +31 (20) 5575230 michiel.janssen@kasbank.com Nachenius Tjeenk Perscontact
Marinus van Schaik +31 (20) 5517267 marinus.van.schaik@nt.nl BNP Paribas Perscontact
Isabelle Wolff +33 (1) 40 14 65 16 isabelle.wolff@bnpparibas.com


---- --