Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 06-02-2007

Nummer: 05

Op dinsdag 6 februari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vaststelling bestemmingsplan 's-Gravenweg
De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan 's-Gravenweg-West 2006 heeft 11 zienswijzen opgeleverd. De zienswijzen hebben aanleiding gegeven om voor te stellen het bestemmingsplan (de plankaart en de toelichting) op een paar ondergeschikte onderdelen aan te passen. Het college heeft het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan 's-Gravenweg-West 2006 vastgesteld.

Eindrapportage onderzoeksfase Blinkertgebied
Het college heeft besloten de eindrapportage onderzoekfase Blinkertgebied vast te stellen. Op basis van de rapportage wil het college de ontwikkeling van het Blinkertgebied laten plaatsvinden volgens "de grote variant", waarbij de sportvelden binnen het gebied verplaatst worden en woningbouw mogelijk wordt gemaakt op de locatie van de huidige sportvelden. Voor 1 juli 2007 wordt een plan van aanpak daarvoor opgeleverd. In het plan van aanpak wordt specifiek aandacht geschonken aan de geluidsnormering (o.a. situering gebouwen ten opzichte van de weg); de milieu- en luchtkwaliteit (o.a. fijnstofproblematiek, invloed op situering sportvelden); de inpassing van water in het plangebied en de financiële haalbaarheid (opbrengst-maximalisatie).

Verzoek fracties PvdA, LC en VVD om deelname aan regionaal aanbodmodel op te zeggen Op 5 december 2006 maakten de fracties van PvdA, LC en de VVD met een brief kenbaar dat zij zich zorgen maken over de toename van de problematiek in bepaalde wijken en/of wooncomplexen in Capelle. De fracties hebben daarom verzocht om op korte termijn stappen te ondernemen die moeten leiden tot het weer meer in eigen hand nemen van de woonruimteverdeling. Het college geeft aan de zorgen over de toenemende problematiek in bepaalde buurten te delen en dit onder de aandacht te brengen van de gemeente Rotterdam en de stadsregio. Een eerste gesprek heeft plaatsgevonden. Daarnaast worden samen met Com.Wonen afspraken gemaakt om het lokaal maatwerk zo optimaal mogelijk in te zetten.

Het oprichten van een schuin oplopende zijmuur/kopgevel aan de Schenkelse Dreef bij het uitbreiden van de C-1000 supermarkt aan de Wingerd Het college heeft in principe besloten in te stemmen met het starten van de vrijstellingsprocedure voor het oprichten van de zijmuur/kopgevel bij het uitbreiden van de C-1000 supermarkt aan De Wingerd. Deze muur bevindt aan de zijde van de Schenkelse Dreef. Het ontwerp-vrijstellingbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden gedurende een termijn van zes weken ter inzage gelegd.

Rapportage wateraccumulatie
Het college heeft kennisgenomen van de Rapportage Wateraccumulatie. Naar aanleiding daarvan besloot het college de schoolbesturen te verzoeken noodhemelwaterafvoeren te plaatsen. Het betreft de daken van basisschool West aan de Jan de Geusrede, het IJsselcollege aan de Alkenlaan en de Kanaalweg en het Comenius College aan de Lijstersingel 2 en 18. Ook Kinderdagverblijf/BSO Zevensprong aan de Zevensprong en sportzaal Schollevaar aan de Gong hadden een risicovol dak. Deze daken zijn onlangs door de gemeente voorzien van noodwaterafvoeren. (Hierover krijgt u een persbericht)

Vaststelling Welstandsnota 2007
Het college besloot in principe de Welstandsnota 2007 vast te stellen. Naar aanleiding van de evaluatie van de Welstandsnota van 2004 zijn er enkele wijzigingen. De veranderingen betreffen de gebiedsgerichte criteria voor dorpse dijklinten en modernisme, de criteria voor een dakopbouw op een zadeldak door nokverhoging, de criteria voor aan- en uitbouwen aan de zijgevel en de criteria voor dakkapellen. De concept-Welstandsnota heeft al ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Indienen subsidieaanvragen ten behoeve van het bedrijventerrein Hoofdweg Het college heeft besloten twee subsidieaanvragen in te dienen bij het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen voor de revitalisering van het bedrijventerrein aan de Hoofdweg. Deze subsidies worden beschikbaar gesteld door de Provincie Zuid-Holland. De gemeente wil met het geld de buitenruimte en de infrastructuur aanpassen, waardoor het gebied een nieuwe economische impuls krijgt.

Besluit WGA-lasten
Het college heeft besloten vanaf 1 januari 2008 de helft van de gedifferentieerde WGA-premie (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) te verhalen op de ambtenaren van deze gemeente.


---