Ingezonden persbericht

Voormalig overlast café aan de Besterdring krijgt nieuwe bestemming

Op dinsdag 6 februari opent kinderkledingzaak Tante Pollewop haar deuren aan de Besterdring 47. De Tilburgse Stichting Elimu gaat op de locatie waar voorheen café Laila was gevestigd tweedehands kinderkleding verkopen. De opbrengst van de kinderkleding is bestemd voor de oprichting van een nieuwe ambachtsschool in West Kenia. In juni vestigt zich in hetzelfde pand de non-profit organisatie Dress for Success, een formule waar mensen met een minimuminkomen een gratis sollicitatie-outfit krijgen aangemeten.

Kinderkledingwinkel Tante Pollewop verkoopt tweedehands kinderkleding in de maten 50 tot 176 voor een klein prijsje. De winkel is elke dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend geopend van 9 tot 12 uur. Evelyne Klerkx is bestuurslid van Stichting Elimu en een van de oprichtsters van Tante Pollewop: "Alle kleding die we verkopen hebben we gekregen en inmiddels puilden onze logeerkamers uit. De mooiste kwaliteit en leukste kleding verkopen we in onze winkel. We hopen we op veel belangstelling en natuurlijk kan er ook kleding worden afgegeven. Het mooiste en beste daarvan komt dan weer in de winkel te hangen".

Tante Pollewop wordt gerund door de Tilburgse Stichting Elimu. Samen met een Nederlandse arts realiseerde de stichting in 1999 een basisschool in de streek Kitale in West Kenia. Ruim 700 kinderen krijgen sindsdien voor het eerst basisonderwijs, er is zelfs een speciale klas voor gehandicapte leerlingen. Evelyne: "Tientallen kinderen komen nu van school, maar er is geen enkele vorm van vervolgonderwijs beschikbaar. Een ambachtsschool waar de kinderen kunnen leren voor kok, huishoudster, timmerman of smid betekent voor honderden kinderen gewoon een beter leven. Alles wat we verdienen met de kledingverkoop wordt besteed aan de nieuwe ambachtsschool".

Tijdelijk
Tante Pollewop huurt het winkelpand aan de Besterdring van WonenBreburg. Het pand is door de corporatie tijdelijk ter beschikking gesteld aan de stichting. WonenBreburg wil met de tijdelijke verhuur verdere verpaupering van het pand voorkomen. In juni krijgt Tante Pollewop in hetzelfde pand gezelschap van Dress for Succes. Mensen met een minimuminkomen die een uitnodiging hebben voor een sollicitatie krijgen gratis een compleet nieuwe outfit aangemeten. Is de baan binnen, dan krijgen de mensen nog een set kleren.

Tante Pollewop en Dress for Succes, twee mooie initiatieven op de Besterd waar in de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt is. Evelyne: "Sinds november hebben we keihard gewerkt met diverse vrijwilligers. De reuk van verschraald bier en sigaretten hing zelfs in de plafonds. Veel geld om de boel op te knappen was er niet, maar dankzij vele gulle gebaren is het iets moois geworden waar we heel trots op zijn". Zo kreeg de stichting van het Midden-Brabant College (dat binnenkort gesloopt wordt) diverse radiatoren en tweedehands plafonds, doneerde Schilderscentrum Tilburg liters verf en dankzij giften was er geld voor een nieuwe laminaatvloer.

Tante Pollewop nodigt iedereen van harte uit om vanaf dinsdag 6 februari eens binnen te lopen!

Noot voor redacties:

Informatie voor de pers.

Ingezonden persbericht