Federale Portaalsite Belgi‰

31-01-2007

Diversiteit is een verrijking

Herneming van de nationale campagne vanaf 6 februari 2007

2007 is uitgeroepen tot Europees Jaar van gelijke kansen voor iedereen. De cel Diversiteit grijpt deze gelegenheid aan om de nationale campagne "Diversiteit is een verrijking" te hernemen.

Tijdens de eerste editie van deze campagne in maart 2006 hadden alle voorzitters zich geëngageerd ten voordele van de diversiteit door het Federaal Handvest van de Diversiteit te ondertekenen.

In verschillende lidstaten zullen tal van activiteiten rond gelijke kansen en diversiteit georganiseerd worden. Dit is voor de federale overheid een uiterst geschikt moment om te herinneren aan haar engagement en haar inspanningen ten voordele van de diversiteit.

De campagne heeft drie doelstellingen:

informeren over het beleid inzake gelijke kansen en diversiteit bij de federale overheid

het imago uitbouwen van een overheid die een weerspiegeling wil zijn van de maatschappij die ze dient

de doelgroepen van het diversiteitsbeleid ertoe aanzetten om te solliciteren voor een betrekking bij de federale overheid.

Het concept "Zeggen wat het is, tonen zoals het is" brengt 14 ambtenaren in beeld die de diversiteit bij de federale overheid illustreren en erover getuigen.

Het gaat om een campagne voor het brede publiek die via talrijke communicatiekanalen wordt gevoerd:

affiches in de metro- en treinstations, op bussen en trams

banners en minisite

vacatures in de gespecialiseerde pers.

De communicatie met de doelgroepen verloopt eveneens met affiches en folders die via verenigingen en postkantoren worden verspreid.

Info: www.voordiversiteit.be.

---