Ryanair


---

06.02.07

RYANAIR OPENT 19DE EUROPESE BASIS OP DUSSELDORF WEEZE

12 EXTRA VLUCHTEN VAN BRUSSEL ZUID CHARLEROI NAAR LONDON STANSTED START NIEUWE ROUTE VAN MAASTRICHT NAAR GIRONA

Ryanair, Europe's grootste low fares airline heeft vandaag (6 februari) de opening van haar 19de Europese basis in Dusseldorf Weeze* aangekondigd. Vanaf juni 2007 investeert Ryanair $140 miljoen in twee nieuwe vliegtuigen en 10 nieuwe routes. Ryanair zal zorgen voor 1 miljoen passagiers in het eerste volle jaar, oplopend tot 2 miljoen passagiers per jaar vanaf 2008.

De 2 miljoen passagiers zullen zorgen voor 2.000 nieuwe banen in de regio en bieden passagiers de mogelijkheid om voor een fractie van de hoge tarieven vanaf de Internationale Luchthaven van Dusseldorf te vliegen.

Verder is vandaag aangekondigd dat vanaf 4 juni het aantal vluchten van Brussel Zuid Charleroi naar Londen Stansted wordt uitgebreid met 400% tot een totaal van 16 vluchten per week! De route van Brussel Zuid naar Pisa krijgt 2 extra vluchten per week, op maandag en vrijdag, met ingang van 1 juni.

Ryanair keert ook terug naar de luchthaven van Maastricht-Aken in het Zuiden van Nederland. Met ingang van 2 juni start Ryanair met 3 wekelijkse vluchten van Maastricht naar Barcelona-Girona.

Bij het bekend maken van de uitbreiding van Ryanair in België en haar omliggende landen zei David Gering, Ryanair's commercieel directeur Benelux:

"Met Ryanair's 19de Europese basis zal het reizen vanuit de Dusseldorfse regio revolutionair veranderen door het aanbieden van echte lage tarieven naar 10 spannende Europese bestemmingen. Ryanair investeert $140 miljoen dollar in de luchthaven van Dusseldorf Weeze en zal ervoor zorgen dat het aantal passagiers zal groeien tot 2 miljoen per jaar in 2008 door het aanbieden van meer routes, lage tarieven en gegarandeerd geen brandstoftoeslagen. Hierdoor wordt er een enorme toeristische stimulans aan de regio gegeven waardoor 2.000 nieuwe banen in de regio worden gecreëerd.

Wij kijken ernaar uit om alle 35 miljoen Duitse, Nederlandse en Belgische consumenten, die binnen 2 uur van onze nieuwe basis in Dusseldorf Weeze wonen, onverslaanbare tarieven aan te kunnen bieden die goedkoper zijn dan de helft van de prijs van Lufthansa en Air Berlin."

"De belangrijke uitbreiding van onze wekelijkse vluchten van Brussel Zuid Charleroi naar Londen Stansted biedt onze passagiers meer flexibiliteit en maakt opnieuw de dagtrips mogelijk. Op de piekdagen zijn er zelfs drie vluchten naar Londen. Dit vluchtschema biedt meer redenen om naar Londen te vliegen in plaats van te betalen voor dure treintickets."

"Ook voor reizigers in de Hasselt-Luik-Maastricht region hebben we goed news. Met ingang van 2 juni vliegt Ryanair 3 keer per week van Maastricht Aken Airport naar Barcelona Girona in Spanje. Maastrich Aken Airport ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Hasselt en Luik."

Ga voor meer informatie en speciale introductieprijzen naar: www.ryanair.com


---

Copyright Ryanair Ltd. All rights reserved.