Helios-IT neemt Incadea®-klanten over van Aucon BV Nederland


Acquisitie versterkt marktpositie voor automotive-software in Benelux

KEERBERGEN-GRONINGEN, 20070206 -- Helios-IT uit Keerbergen (BE) / Groningen (NL), een prominent leverancier van business-software op basis van Microsoft-technologie, heeft de business unit Incadea® overgenomen van Aucon uit Zaltbommel. Het gaat om een softwareplatform op basis van Microsoft-technologie met meer dan 800 gebruikers in Nederland. Deze strategisch erg belangrijke acquisitie versterkt de positie van Helios-IT in de Benelux als toonaangevende partner voor totaaloplossingen in verkoop, onderhoud, leasing, renting, import, financiering en fleetmanagement van voertuigen.

Helios-IT levert, implementeert en ondersteunt bedrijfsmatige oplossingen op basis van de Microsoft-software (o.a. Microsoft Dynamics NAV). Meer dan 30% van de omzet wordt gerealiseerd in de automotive-industrie, waarvoor onder de verzamelnaam Drive-IT, totaalpakketten worden aangeboden die het integrale management van ondernemingen in deze industrie mogelijk maken. Zo is Helios-IT in België al sinds 2002 de leverancier van Incadea®, een Dealer Management Systeem (DMS), voor de volledige administratieve, financiële en logistieke afhandeling in garagebedrijven. Het wordt in België nu al met grote tevredenheid gebruikt door de onafhankelijke Mercedes-Benz-dealers en door de distributeurs van BMW Belux, Toyota en Lexus.

Door de fusie van Helios-IT met de Nederlandse sectorgenoot Vigeo in november 2006, zette het Belgische IT-bedrijf de groeiambities op de Nederlandse automotive-markt kracht bij. Een volgende strategische stap in dit proces is de overname van de meer dan 800 Incadea®-gebruikers van Aucon in Nederland, waaronder heel wat Opel-dealers en een pilootproject bij een Mercedes dealer. Eerder had Helios-IT al met succes hetzelfde gedaan in België.

"Deze acquisitie is een strategische overweging, die cruciaal is voor onze doorbraak in de hele Benelux," zegt Roelof Bolt, Managing Partner van Helios-IT. "Ze vormt de ideale basis om via een organische groei onze prominente marktpositie te verstevigen. Helios-IT waarborgt de continuïteit van de service aan deze overgenomen Incadea®-klanten. Daarenboven mikken we op een gevoelige verhoging van het aantal aangesloten users," aldus Roelof Bolt.

Nieuwe vestigingen
Om het serviceniveau evenredig te laten toenemen met de steile groei van Helios-IT in België en Nederland, kondigt het bedrijf een uitbreiding van de locaties aan. De hoofdkantoren in Keerbergen en in Groningen zullen verder worden uitgebouwd. Alex Vandereycken, Managing Partner van Helios-IT: "Daarnaast zullen we binnenkort ook een kantoor openen in de buurt van Utrecht. In België zijn we op zoek naar een extra uitvalsbasis in de buurt van Gent, alsook in Limburg. Deze bijkomende vestigingen zijn naast de betere bereikbaarheid van onze klanten, ook bedoeld om het comfort van onze medewerkers te verhogen."





Helios-IT