LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 7 februari 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatrice Dieuwertje Blok en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Cox Habbema - De hoofdgast van vanavond is Cox Habbema, die momenteel een bewerking speelt van het boek 'Nee heb je' van Renate Rubinstein. Zij schreef dit naar aanleiding van haar ziekte multiple sclerose. De monoloog die Habbema speelt is niet zielig, maar zelfkritisch, en zit vol spot. De opbrengst van het stuk gaat naar Stichting Vrienden van MS Research. Dieuwertje Blok praat met haar gedurende de hele uitzending.

Wereldverbeteren voor beginners - Communicatietrainers Ingrid Kerkvliet en Vivian Siebering geven de workshop 'Aan de slag met je idealen!'. In deze workshop leren ze mensen hun idealen om te zetten in daden, en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld, zonder daarbij te hoeven inleveren op het eigen comfort. In de studio geven Kerkvliet en Siebering uitleg over hun workshop.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit. Zo kregen we eerder een Zwitserse visie op de varkensflat en hoorden we hoe Duitsers denken over ons Generaal Pardon.

De huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

Live-muziek - Het live-optreden wordt vanavond verzorgd door Ponoka. Onder deze naam maakt singer/songwriter Rick de Gier samen met zijn band ongepolijste rock- en popliedjes. Onlangs debuteerde Ponoka met het het album 'Hindsight', op het het oer-Hollandse label Volkoren. De cd is een frisse indieplaat waarop typische singer/songwriter-elementen worden afgewisseld met rock en poppy elektronica.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK