Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 7 februari

Fryslân, 07-02-2007 o Politieberichten van dinsdag 6 februari 07.00 uur t/m woensdag 7 februari 07.00 uur.

Heerenveen: politie houdt verdachten voor diefstal aan
De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten, een 16-jarige inwoner van Oudeschoot en een 16-jarige inwoner van Noordwolde voor diefstal aangehouden. In een kleedruimte in Sportstad aan de Abe Lenstra Boulevard hadden de twee uit een kluisje een tas met een i-pod gestolen. Een beveiligingsmedewerker had alles gezien via bewakingscameras. Hij waarschuwde de politie. De twee verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De tas en I-pod zijn teruggeven aan de eigenaar, een 16-jarige inwoner uit Lelystad.

Wijckel: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Jeen Hornstraweg. Een 23-jarige automobiliste uit Wijnjewoude moest plotseling uitwijken voor een 16-jarige fietster uit Sloten die was gevallen. Hierdoor kwam de automobiliste op de verkeerde weghelft terecht. Door de gladde weg kon de vrouw niet meer naar rechts sturen en gleed door over de linker weghelft waar ze tegen een 25-jarige automobilist uit Balk aanreed. Vervolgens raakte een 42-jarige Balkster met haar auto de auto van haar plaatsgenoot. De vrouw uit Wijnjewoude raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. De twee andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Wijckel/Sondel: politie houdt verdachte van brandstichting aan De politie heeft dinsdagochtend een 20-jarige inwoner van de gemeente Gaasterlân-Sleat aangehouden op verdenking van brandstichting in twee boerderijen in Wijckel en Sondel. In de nacht van zaterdag 16 december op zondag 17 december brak er brand uit in een boerderij aan de Vogelzangwei in Wijckel en in een ligboxstal aan de Delbuursterwei in Sondel. Omdat er aanwijzingen waren dat er sprake was van brandstichting startte de politie een onderzoek. Er werd een team van acht rechercheurs samengesteld. Na het horen van diverse getuigen, een passantenonderzoek en technisch en tactisch onderzoek kon dinsdagochtend een 20-jarige inwoner van de gemeente Gaasterlân-sleat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het team onderzoekt ook of de verdachte betrokken is geweest bij tien eerdere branden in de omgeving van Wijckel en Sondel. Gezien de werkwijze en de aard van deze branden zijn ze vermoedelijk toe te schrijven aan dezelfde dader of daders.

Zie ook de politieberichten van zondag 17 december.

Sneek: politie houdt drie Franse zakkenrollers aan
De politie heeft dinsdagmiddag in de Lorentzstraat drie Franse vrouwen van 24, 29 en 29 jaar aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. Een 52-jarige vrouw uit Grou was dinsdagmiddag aan het winkelen in Leeuwarden. In een winkel aan de Nieuwestad kwamen twee onbekende vrouwen dicht bij haar staan. Toen de inwoonster van Grou de winkel verliet merkte ze dat haar tas openstond en dat haar portemonnee was verdwenen. Het slachtoffer ging samen met haar dochters opzoek naar de twee vrouwen die mogelijk haar portemonnee hadden gestolen. In een winkel aan de Nieuwestad kwam ze de twee tegen en spraken hen aan. De twee vrouwen begonnen gelijk te schreeuwen en gingen er vandoor. Ondanks de hulp van omstanders konden ze de winkel uitvluchten, waarna ze er in gereedstaande auto vandoor gingen. Een getuige noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde de politie. Een agent, die op weg was naar huis, zag op de snelweg nabij Heerenveen de betreffende auto rijden. Hij waarschuwde zijn collegas en op de Lorentzstraat in Sneek kreeg de bestuurster een stopteken, waarna alle inzittenden werden aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding tussen twee fietssters op de K.R. Poststraat. Een 23-jarige fietsster uit Heerenveen zwaaide naar een passerende auto. Hierdoor zag ze een 47-jarige fietsster uit Heerenveen, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. Beide vrouwen kwamen ten val. De 23-jarige werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 47-jarige werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en kon daarna haar weg weer vervolgen.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag op de Wirdumerdijk een 40-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten controleerden de man omdat ze een vermoeden hadden dat hij in het bezit was van een geprepareerde tas. In de tas lagen twaalf stuks mascara, afkomstig van diefstal uit een winkel aan de Wirdumerdijk. De Dokkumer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 21-jarige inwoonster uit Leeuwarden deed namens het winkelbedrijf aangifte.

Ter Idzard: brand in woning
De politie heeft dinsdagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning aan de Idzardaweg. Door vermoedelijk kortsluiting in een elektrische deken ontstond er in één van de slaapkamers brand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping veel schade opliep. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Leeuwarden: politie onderzoekt beroving van man
De politie stelt een onderzoek in naar een beroving van een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De man had in de nacht van dinsdag op woensdag geld gepind bij een bank aan het Oldehoofsterkerkhof. Het slachtoffer werd in de Molenstraat klem gereden door twee mannen op een fiets en twee mannen op een scooter. Onder bedreiging van een mes moest de Leeuwarder zijn geld en mobiele telefoon afstaan. Ondanks een zoekslag werden er geen verdachten meer aangetroffen.

Drachten: auto door brand verwoest
De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een auto. Woensdagochtend vroeg kregen de hulpdiensten een melding dat op de Wielewalen een auto in de brand stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De brand is vermoedelijk aangestoken. De eigenaar heeft aangifte gedaan.