Time : 12:07:04
Date : 07 February 2007
Sender Name: Dafra Pharma NV

Vlaamse know-how richt zich op Afrika

Exclusieve samenwerking tussen twee Kempense Farmabedrijven

Kemin Pharma uit Herentals en Dafra Pharma uit Turnhout hebben een akkoord ondertekend dat Dafra Pharma de exclusieve rechten toekent voor de verspreiding en verkoop van Anaeban(TM) in het Afrikaanse continent.

Nieuw gepatenteerd probioticum

Anaeban(TM) is een nieuw probioticum dat in 2006 gelanceerd werd door Kemin Pharma op de Europese markt als een "voedingssupplement met beperkte medische eigenschappen" voor de aanpak van gastrointestinale gezondheid. Momenteel voert Kemin Pharma klinische onderzoeken uit in Europa om Anaeban(TM) als "medicament" te kunnen registreren.

De term "probiotica" komt uit het Grieks en betekent 'voor het leven'. Anaeban(TM) is een voedingssupplement met levende bacteriën dat het evenwicht in de darmflora herstelt of verbetert. Een gezonde darmflora ondersteunt de natuurlijke weerstand en bevordert de spijsvertering. Verschillende belangrijke internationale organisaties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en FAO (Food and Agricultural Organisation), hebben het belang erkend van probiotica omwille van hun gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Dankzij extensief onderzoek en een sterk innoverende benadering, was het Vlaamse Kemin Pharma de eerste om een probioticum, Anaeban(TM), in vitro te ontwikkelen tegen bacteriële ziekteverwekkers, zoals Clostridium, Campylobacter of Helicobacter pylori. Uit uitvoerige preklinische en klinische studies in gezonde vrijwilligers blijkt dat dit unieke product zeer veilig is en dat er geen bijwerkingen werden vastgesteld. Klinische studies in patiënten met gastrointestinale infecties zijn lopende en de voorlopige resultaten zijn uitermate bemoedigend. Het product bestaat uit nieuw gepatenteerde droge sporenvormen van een microbe met de naam Bacillus subtilis.

Gastro-intestinale ziektes in Afrika

Diarree lijkt een eenvoudige ziekte, maar in de ontwikkelingslanden kan ze een fundamentele gezondheidsbedreiging vormen voor de meest kwetsbare groepen zoals baby's, jonge kinderen, ondervoede personen of personen met een verzwakte immuniteit (bvb. o.w.v. infectieziekten zoals AIDS, malaria, ...). 7% van de doodsoorzaken in Afrika zijn te wijten aan diarree. De grootste oorzaak van gastro-intestinale infecties in Afrika is het gebrek aan proper drinkwater (of voedsel) en gebrek aan goede hygiënische levensomstandigheden.

Dafra Pharma, tevens een Vlaams farmabedrijf, beschikt over een uniek distributie- en promotienetwerk in Afrika met nu al meer dan 120 lokale Afrikaanse vertegenwoordigers. Kemin Pharma heeft daarom aan Dafra Pharma de exclusieve rechten toegekend voor de verspreiding en verkoop van Anaeban(TM) in het Afrikaanse continent.

De samenwerking tussen Dafra Pharma en Kemin Pharma hoopt aldus tegemoet te komen aan de gastro-intestinale problemen van miljoenen Afrikanen.

Kemin Pharma

Kemin Pharma is een afdeling van Kemin, een private onderneming met hoofdzetel in Des Moines, Iowa (VSA). De missie van Kemin Pharma, opgericht in 2001, bestaat uit het ontwikkelen van nieuwe, unieke, antimicrobiële compounds of concepten die actief zijn tegen bacteriën, virussen en schimmels.

De Kemin familie van ondernemingen streeft ernaar de levens van de halve wereldbevolking elke dag te verbeteren dankzij haar producten en diensten. Met bijna 900 werknemers wereldwijd, opereert de organisatie in meer dan 60 landen, met productiefaciliteiten in België, Brazilië, China, Indië, Singapore, Zuid-Afrika, Thailand en de VSA.

Dafra Pharma

Dafra Pharma is een familiale farmaceutische KMO die 10 jaar geleden opgericht werd door Bruno Jansen. Dafra Pharma is private marktleider in heel Afrika voor combinatiebehandelingen op basis van artemisininederivaten ter genezing van malaria.

Momenteel investeert Dafra Pharma in private partnerschappen voor het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe medicaties tegen andere infectieziekten dan malaria, zoals TBC, schistosomiasis, trypanosomiasis (slaapziekte), toxoplasmose, Leishmaniasis, Hepatitis C, ... Tevens opent ze nu haar uniek Afrikaans distributie- en promotienetwerk voor de verkoop van generische geneesmiddelen en voedingssupplementen.

Contactgegevens:

C. Jansen
Woordvoerster
Dafra Pharma
0475/274098
c.jansen@dafra.be

OF

Dr Benedikt Sas
President
Kemin Pharma
014/369160
benedikt.sas@kemin.com