Politie Gelderland-Midden

Twee man aangehouden bij hennepkwekerij

Publicatiedatum: 7-2-2007 12:38:52

Zevenaar - De politie in Zevenaar heeft in de nacht van 6 op 7 februari jl. omstreeks 01.00 uur bij een pand in het stationsgebied van Zevenaar twee 36-jarige mannen uit Rotterdam en Capelle aan de IJssel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hennepkwekerij die in het betreffende pand werd aangetroffen.

De politie was gealarmeerd omdat er mogelijk sprake zou zijn van een overval. Ter plaatse aangekomen trof de politie één van de verdachte op het dak van het pand aan. De tweede verdachte trof de politie in de hennepkwekeij aan. De mannen vertelden dat zij even daarvoor zouden zijn overvallen door enkele, onbekende mannen. Hierop vluchtte één van hen naar het dak waarna de overvallers zouden zijn verdwenen. Aanvankelijk zou er ook sprake zijn van brand in het pand, maar dit bleek niet het geval. De brandweer heeft de verdachte die op het dak stond, met behulp van een hoogwerker van het dak gehaald. De politie heeft de mannen aangehouden voor verhoor. Zij onderzoekt verder de zaak. De hennepkwekerij is dezelfde nacht nog ontruimd. In totaal werden ruim 650 planten en toebehoren in beslaggenomen.

De politie roept eventuele getuigen op die omstreeks 01.00 uur rond het stationsgebied in Zevenaar verdachte personen of situaties hebben gezien, zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

/////////////////////
Contactpersoon redactie (