Laatste alinea is gewijzigd, ter visie legging tot 15 maart, niet tot 21 maart. Details over informatieavond op 26 februari 2007.

Ingezonden persbericht


Winkels en woningen als schakel tussen Nieuw Hoog Catharijne en historische binnenstad

Start bouw Vredenburg gepland voor dit najaar

Met het ter visie leggen van de plannen voor winkel,- en appartementengebouw De Vredenburg, start een belangrijke nieuwe fase in de ontwikkelingen in het Stationsgebied in Utrecht. Dit najaar willen ING Real Estate en Corio de bouw van de ca 900 m2 fietsenstalling, ca 6400 m2 winkeloppervlakte en 80 woningen in het gebouw De Vredenburg starten.

De Vredenburg gaat een belangrijke verbinding vormen tussen Nieuw Hoog Catharijne en de historische binnenstad. Het vrijstaande gebouw telt acht lagen waarvan de onderste twee lagen bestemd zijn voor winkels, met name op het gebied van mode en lifestyle, aangevuld met horeca. Daarboven worden tachtig appartementen ontwikkeld rond een grote, centraal gelegen, binnentuin. Onder het gebouw komt een openbare fietsenstalling en wordt een aansluiting gemaakt op de bestaande parkeergarage voor de bewoners van de appartementen.

Architect Arn Meijs heeft het beeldbepalende gebouw ontworpen als schakel tussen de Utrechtse binnenstad en het Muziekpaleis. Het winkelgedeelte van De Vredenburg sluit aan op het schaalniveau van de historische binnenstad en vormt zo samen met de aanwezige bebouwing rond het Vredenburgplein een mooie harmonische pleinwand. De basishoogte van het gebouw is 20 meter met een iets teruggelegen opbouw tot 25 meter. De archeologische vondsten van het kasteel van Karel V worden zo optimaal mogelijk in het gebouw zichtbaar gemaakt en vormen een belangrijke openbaar toegankelijke route in het gebouw. Het gebouw biedt een aanvulling op het winkel- en woningaanbod in de historische binnenstad.

Het ontwerp van het gebouw met alle bijbehorende documenten ligt tot 15 maart ter visie in het kader van de artikel 19-procedure op de Wet Ruimtelijke Ordening. Op 26 februari 2007 is er een informatieavond waarbij de architect van Corio en ING Real Estate het bouwplan zal toelichten. De informatieavond vindt plaats van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Infocentrum Stationsgebied, Gildenkwartier 193 in Hoog Catharijne.

NOOT VOOR DE REDACTIE,