Ingezonden persbericht


Gmail nu voor iedereen beschikbaar

Amsterdam, 7 februari 2007 - Vanaf vandaag is Gmail - de gratis webmailservice van Google - voor iedereen in Nederland toegankelijk. Sinds de lancering van Gmail in 2004 kon men alleen op uitnodiging gebruikmaken van de emaildienst. De laatste jaren heeft Google zich gericht op het toevoegen van nieuwe functies en het bieden van betrouwbare service aan steeds meer gebruikers over de hele wereld, waarbij ze de hoeveelheid spam en misbruik geminimaliseerd hebben.

Gmail biedt de gebruikers gratis 2.8 GB aan opslag capaciteit, zodat ze zoveel mogelijk e-mails, bestanden en foto's kunnen opslaan en niets meer hoeven weg te gooien. Door de snelle en geavanceerde Google zoektechnologie kunnen gebruikers in een handomdraai elk bericht terugvinden, ongeacht wanneer het is ontvangen. De berichten binnen Gmail zijn overzichtelijk weergegeven, zodat conversaties gemakkelijk te volgen zijn. Daarnaast kunnen de berichten worden voorzien van extra labels. Verder kunnen Gmail-gebruikers direct met hun vrienden communiceren via de ingebouwde chat- en voicemailfuncties.

Gmail is geïntegreerd met andere Google diensten, zoals Google Agenda en Google Docs & Spreadsheets. Hierdoor kunnen gebruikers alle belangrijke informatie snel terugvinden en bewaren op één plek zonder de browser te verlaten.

Gmail is uitgerust met een krachtige spambeveiliging. Gebruikers kunnen spam gemakkelijk melden met de knop 'Spam rapporteren', mede dankzij deze tool kunnen gebruikers ervoor zorgen dat de filters van Gmail up-to-date blijven.

Gmail-gebruikers kunnen toegang krijgen tot hun e-mail wanneer ze maar willen. Via gratis POP-toegang is het mogelijk om berichten binnen elk gewenst e-mailprogramma te ontvangen. Ook kan een gebruiker zijn e-mail doorsturen naar andere e-maildiensten zonder het risico dat hij daardoor berichten misloopt.

Voor meer informatie: www.gmail.com.