Gemeente Albrandswaard


Bassline komend weekend weer open


Albrandswaard, 7 februari 2007 Alle inspanningen zijn er op gericht om jongerencentrum Bassline komend weekend weer open te hebben. Zo zegt het college van Albrandswaard, dat afgelopen dinsdag de hoofden bij elkaar stak om de perikelen rondom het jongerencentrum zo snel mogelijk in goede banen te leiden.

Door gemis aan personen die in het bezit zijn van de vereiste papieren, op grond van de Drank- en horecawet slaagde de SWJA (Stichting Welzijn Jongeren Albrandswaard) er niet meer in om Bassline open te houden. Genoeg reden om afgelopen weekend het jongerencentrum gesloten te houden.

De jongeren hebben hier natuurlijk geen boodschap aan en omdat wij niet willen dat zij hier de dupe van zijn, hebben wij deze week de mogelijkheden besproken om het centrum op zeer korte termijn weer te heropenen.
Er is gesproken met de beheerder van de sporthal in Rhoon, de heer Blom, die als interim-beheerder zal optreden. De heer Blom en zijn medewerkers, beschikken wel over alle papieren in het kader van de Drank- en horecawet.

Alle inspanningen zijn er nu op gericht Bassline vanaf komend weekend weer open te hebben. Ook zijn wij gestart met de werving van een professioneel beheerder voor Bassline, waarmee
prestatiebeheerafspraken worden gemaakt. Deze zijn gericht op een efficiënt en effectief beheer van het jongerencentrum. In samenhang met de op handen zijnde professionele aansturing van de jongerenwerkers menen wij met deze twee sporen een verdere basis te scheppen voor adequaat jongerenbeleid in onze gemeente.

Wij nodigen op korte termijn een delegatie van de bewoners van de Havendam uit voor een gesprek over de plannen rondom Bassline en de afspraken die eerder werden vastgelegd in een convenant. Zo zegt de gemeente toe zich op dezelfde wijze en met de zelfde intensiteit in te spannen om de openbare orde in de omgeving van Bassline, waar de Havendam onder valt, te handhaven.

Met deze besluiten willen wij duidelijk maken dat wij ons tot het uiterste blijven inspannen de voorwaarden te scheppen om de continuïteit van het jongerenwerk in Albrandswaard zoveel mogelijk te bevorderen.