Dienstenbond CNV

Bonden willen gesprek met personeel Hoonte Tijl 07-02-2007

Op 6 februari jl. hadden de bestuurders van CNV Dienstenbond (handelend onder de naam CNV Media) en FNV Kiem een gesprek met de (overgebleven) leden van de Ondernemingsraad. Dat was een goed en informatief gesprek waarbij al snel duidelijk werd dat die leden niets meer wisten dan er door de directie was verteld aan het voltallige personeel.

De Ondernemingsraad is in afwachting van een aanvraag voor advies. Daarin zal de directie haar plannen moeten ontvouwen en ook de (financiële) onderbouwing moeten geven van dit voorgenomen besluit. De Ondernemingsraad zal daarna met een advies komen en dan zal er -als dat advies positief is- feitelijk invulling aan de sluiting van de vestiging in Utrecht gegeven kunnen worden.

Geen eenvoudige taak voor een Ondernemingsraad, vooral niet als deze niet voltallig is. Om die reden zal er nu op korte termijn gepolst worden of mensen zich als lid beschikbaar willen stellen voor de OR.

Wij hebben de huidige leden van de Ondernemingsraad aangeraden om een goede adviseur in de arm te nemen. Iemand die met verstand van zaken naar de plannen kan kijken en de Ondernemingsraad daarin kan begeleiden en adviseren.

Omdat er zo weinig bekend is hebben we direct contact gezocht met de directeur, dhr.Troelstra. We willen graag meer weten over de plannen om onze kansen voor het overleg goed te kunnen inschatten en om u bovendien zo goed mogelijk te ondersteunen.

Dat gesprek volgt maandag 12 februari a.s.

We willen leden natuurlijk informeren. Maar omdat het om een sluiting van de hele vestiging gaat is het hele personeel gebaat bij goede informatie. Om die reden organiseren de bonden gezamenlijk een ledenbijeenkomst waar ook niet-leden bij aanwezig mogen zijn.

Die bijeenkomst wordt gehouden op maandag 19 februari a.s. om 19.30 uur in het gebouw van AbvaKabo aan het Oudenoord te Utrecht.

Daar kunt u ook terecht met uw vragen en opmerkingen. We proberen dan een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de (persoonlijke) consequenties, als de plannen voor de bedrijfsverhuizing naar Zwolle eenmaal gaan plaatsvinden. Die informatie kunnen we mogelijk dan als insteek gebruiken bij het overleg over een sociaal plan.

We gaan er althans op dit moment van uit dat er een sociaal plan zal worden gemaakt!

Een lid van onze vakbond kan rekenen op collectieve en individuele behartiging van zijn of haar uw belangen. Er zijn bij HoonteTijl in Utrecht collegas die geen lid zijn van een vakbond, terwijl we n.b. in collectieve zin ook hun belangen behartigen. Wij geven hen nu eenmalig de mogelijkheid om voor dit specifieke geval (dus: de sluiting van de vestiging Utrecht en de individuele gevolgen daarvan) al direct juridische ondersteuning te krijgen als ze lid worden van CNV Dienstenbond. Dat betekent dat de zgn. wachttijd voor juridische ondersteuning voor nieuwe leden die normaal gesproken enkele maanden van kracht is, komt te vervallen. Daarmee helpen we hen dus ook in hun individuele belangen. Overigens zijn we ook de goedkoopste vakbond in deze sector!

Uw bestuurder is bereikbaar op telefoonnummer of via zijn emailadres a.kasper@cnvdienstenbond.nl