Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG Electronics lanceert de LG Shine

Stijlvol nieuw toestel volgt verkoophit LG Chocolate op

Almere, 7 februari 2007 - Met de LG Shine brengt LG Electronics een mobiele telefoon op de markt, die een stijlvol uiterlijk combineert met innovatieve technologie. Dit toestel is het tweede uit de Black Label-serie, waartoe ook de verkoophit LG KG800 Chocolate Phone behoort. De LG Shine heeft alles in zich om wereldwijd net zo'n succes te worden. De randvoorwaarden zijn in ieder geval aanwezig: een krachtige uitstraling, gebruik van topmaterialen en uitgebreide features.

LG ontwikkelde de 'Black Label'-serie met innovatie in het achterhoofd. De toestellen uit deze reeks zijn zowel wat betreft uiterlijk als wat betreft innerlijk uniek in hun soort. Trendsettende stijlelementen en geavanceerde opties maken deze toestellen tot echte blikvangers. Ook de aansprekende benamingen Chocolate en Shine onderstrepen het vernieuwende karakter. LG is er namelijk van overtuigd dat consumenten met hun mobiele telefoon hun stijl en identiteit willen benadrukken. De traditionele typenummers passen niet in dat plaatje. Vandaar dat LG zijn telefoons namen geeft. De LG Shine past perfect in de 'Black Label'-serie. Zo heeft het toestel in stand-by een spiegelend oppervlak. Dit stijlelement geeft de LG Shine een onderscheidende uitstraling die veel bewondering zal oproepen. De spiegelende voorkant verandert in een kristalhelder lcd-kleurenscherm als de telefoon wordt geactiveerd. De metalen body van roestvrij staal maakt dit toestel tot een gewild item voor stijlbewuste mannen en vrouwen. Dankzij de scrolltoets is het eenvoudig navigeren door het menu.

Bij het openen van de LG Shine met het slide-mechanisme openbaart zich een wereld van mogelijkheden. De camera met flits en Schneider-Kreuznach-lens, autofocus, nachtmodus, macroshot, continushot en 4x digitale zoom maakt op ieder gewenst moment perfecte foto's. Daarnaast is het toestel uitgerust met een volwaardige MP3-speler, die naast MP3 ook WAV-, AAC-, AAC+/++-, WMA- en AMR-bestanden ondersteunt. Via de externe micro-SD-ingang is de geheugencapaciteit eenvoudig uit te breiden met een extra geheugenkaartje. Met de Personal Music Composer zijn ook eigen ringtones en opstartgeluiden te componeren. En dankzij de multitasking-functie kunnen gebruikers tijdens het sms-en foto's maken of gamen ongestoord van hun favoriete muziek blijven genieten. Door de speciale flight-modus kan dat ook tijdens een vliegreis.

Uiteraard biedt de LG Shine alle mogelijke communicatieopties, waaronder e-mail, sms, mms, EMS, fax en BlueTooth 1.2. De document viewer voor PowerPoint- en pdf-bestanden maakt van dit toestel ook een geschikte zakelijke partner.

Kenmerken


- 2 megapixel CMOS-camera met flits

- Autofocus & nachtmodus; macroshot & continushot, 4 x digitale zoom
- 50MB user memory en external memory slot (micro-SD)
- MP3, WAV, AAC, AAC+, AAC++, AMR, WMA


- Handsfree speaker

- Flight modus

- Personal Music Composer (humming, keyboard en score-modus)
- Video & voice recording & playback

- Multitasking met muziek (tijdens sms-en, camera, menu en games)
- 1.000 telefoonboekcontacten

- Stereo BlueTooth (V1.2)

- USB Mass Storage & PC sync


- Document viewer (ppt, doc, xls, pdf, txt)

Specificaties

- EDGE tri-band: 900/1800/1900 MHz

- Afmetingen: 99,8 mm x 50,6 mm x 13,8 mm


- Gewicht: 125 gram

- Display: 240 x 320,2-inch 262.000 TFT QVGA

- Spreektijd/Stand-bytijd: 150 minuten / 200 uur
- Batterij: 800 mAh Lithion-Ion

Accessoires en prijs

LG Electronics levert de LG Shine standaard met een designheadset. Daarnaast vinden kopers een reisoplader en USB-datakabel in de verpakking. De LG Shine heeft een verkoopadviesprijs van 449 euro.

Over de LG 'Black Label'-series

De populaire LG Chocolate is het eerste succesnummer in de stijlvolle 'Black Label'-series. LG voegt een nieuwe topper aan deze serie toe: de LG Shine. Black Label is een uiterst hoogwaardige lijn van topklasseproducten waarin een oogstrelend vormgeving en topkwaliteit hand in hand gaan. Mobiele telefoons uit de 'Black Label'-series zijn veel meer dan alleen modieuze items of designtoestellen. Ze vormen een onderscheidende categorie op zichzelf. LG combineert met 'Black Label' een fantastisch ontwerp met hoogwaardige technische innovaties. Met als resultaat een productreeks die als designicoon tegelijkertijd emotie opwekt én betaalbaar is.

Over LG Electronics

LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2006 bedraagt ruim 38,6 miljard dollar.