Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Groenlo - controle bij scholen                            |
De politie houdt met enige regelmaat controles op het veilig vervoer van kinderen per auto naar school. Dinsdag werden bij dergelijke controles twee bestuurders bekeurd.

Even de kinderen snel naar school brengen en dan vergeten de kids in de gordel of het zitje te doen. Met dit gegeven wordt de politie nogal eens geconfronteerd; reden om regelmatig te controleren. Want met het dragen van de gordel of het vervoer in een goedgekeurd zitje kunnen ongelukken tijdens de rit naar- en van school worden voorkomen.

Tijdens de controles van afgelopen dinsdag bij drie scholen in Groenlo werden de meeste kinderen op een veilige manier vervoerd. Slechts twee ouders waren in overtreding en kregen hiervoor een bekeuring.

Bij de Wheme parkeren de ouders nu hun auto op een iets verder gelegen parkeerplaatsje om vervolgens hun kinderen naar school te brengen. Dit zorgt voor een veiliger situatie bij de school zelf.

De politie heeft in de gemeente Oost Gelre op diverse basisscholen contacten met de schoolleiding en verkeersouders. Vooral deze samenwerking en de daaruit voortvloeiende afspraken en controles moeten tot een veiliger situatie leiden rond de scholen. Het gaat dan specifiek om het parkeren en het brengen en halen van de kinderen.

Ouders zelf kunnen ook een bijdrage leveren. Wanneer zij onveilige situaties op hun route naar school zien, bijvoorbeeld structurele hardrijders op een bepaald traject, dan kan dit bij de politie gemeld worden. Met extra aandacht in de media en een radarcontrole kan dit gedrag mogelijk omgebogen worden.

Samen werken aan verkeersveiligheid is in ieders belang !

Einde bericht


---


---


---

---- --