VSNU

VSNU: 'Universiteiten kunnen goed aan de slag met regeerakkoord'

Ambitie De ambities in het regeerakkoord van het te vormen kabinet Balkenende IV spreken de Vereniging van Universiteiten (VSNU) aan. De universiteiten willen "tot de Europese top van wetenschappelijk onderzoek horen. De top moet hoger, de basis breder." De kwaliteit van onderwijs staat voorop. Er komen extra investeringen. Het kabinet wil inzetten op de ontwikkeling van hoogwaardige kennis en toepassing hiervan. Belangrijk is ook dat men in nauw overleg met het werkveld tot één integrale wet wil komen voor besturing en bekostiging van het hoger onderwijs en onderzoek.

Het kabinet heeft terecht grote aandacht voor innovatie. De wetenschap krijgt een belangrijkere rol in maatschappelijke ontwikkelingen in technologie en duurzaamheid.

Dialoog De uitwerking van de ambities gebeurt samen met het veld. De universiteiten nemen die invitatie graag aan. Voorzitter Sijbolt Noorda: "De ambities zijn de juiste, de universiteiten zullen die graag realiseren. Wij spreken graag concreet met de ministers af hoe we dat de komende jaren gaan doen."

Meer informatie
Voor meer informatie over de reactie van de VSNU op het regeerakkoord kunt u contact opnemen met Jurjen van den Bergh, 06 43 26 97 55.