Waterloopkundig Laboratorium

Delft, 6 februari 2007

Singapore en Delft bundelen waterkennis

Op 7 februari tekenen WL | Delft Hydraulics, Public Utilities Board Singapore (PUB) en de Nationale Universiteit van Singapore (NUS) een overeenkomst waarmee de oprichting van de Singapore Delft Water Alliance (SDWA) een feit wordt. De alliantie beoogt het kenniscentrum voor watervraagstukken op het gebied van waterconservering, waterkwaliteit en waterwinning voor Singapore te worden. De komende vijf jaar beschikt het centrum over een onderzoeksbudget van meer dan 60 miljoen Singaporese dollars (ca. 30 miljoen euro).

De ruim 70 onderzoekers van WL, Technische Universiteit Delft, PUB en NUS gaan in de SDWA kennis uitwisselen, onderzoek uitvoeren en software ontwikkelen.

Deze praktisch toepasbare kennis komt het bedrijfsleven maar ook de publieke sector (Overheid) ten goede. Het gaat om vraagstukken op het gebied van hydrodynamica, hydrologie, morfologie, water kwaliteit en ecologie, beleids-ontwikkeling en hydro-informatica.

De SDWA is gevestigd op de campus van de Universiteit van Singapore en zal naast onderzoek en specialistisch advies ook een speciaal onderwijsprogramma gaan aanbieden. Hieraan wordt momenteel gewerkt door NUS en de TU Delft. Dit programma moet in Augustus 2008 van start gaan.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.