Ingezonden persbericht


T-Systems verbindt Oost-Europese vestigingen Allianz Group

Groot internationaal contract in de verzekeringsbranche

Vianen, 7 februari 2007 - T-Systems heeft een internationaal contract gesloten met verzekeraar en financieel dienstverlener Allianz New Europe Holding. Het bedrijf levert en implementeert een gestandaardiseerde spraak- en dataoplossing voor zes Oost-Europese landen waar Allianz actief is.

T-Systems, het onderdeel van Deutsche Telekom voor zakelijke klanten, bouwt een nieuw, krachtig netwerk in Kroatië, Polen, Roemenië, Tsjechië, Hongarije en Slowakije. Via dit netwerk hebben 13.000 medewerkers en onafhankelijke vertegenwoordigers toegang tot data en applicaties met product-, klant- en financiële informatie. T-Systems levert ook het netwerkplatform dat het Allianze Service Center verbindt. Dit platform consolideert en standaardiseert uiteenlopende applicaties in de verschillende landen. Indien gewenst zijn andere landen snel en flexibel toe te voegen aan het spraak- en datanetwerk. Hierdoor kunnen ook die landen gebruikmaken van de bestaande applicaties zonder dat Allianz voor extra ontwikkelkosten komt te staan.

"We zijn internationaal actief en zoeken daarom een serviceprovider die ons in staat stelt snel en flexibel te reageren op veranderende marktomstandigheden. Met de door T-Systems geleverde standaardinfrastructuur kunnen we kosten verlagen en de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren. Dit resulteert in een betere concurrentiepositie", zegt Klaus Junker, Regional CEO van Allianz New Europe.

"Onze kracht ligt erin dat we vanuit één organisatie IT- en telecommunicatiediensten kunnen leveren", zegt Lothar Pauly, CEO van T-Systems en lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom. "We ondersteunen onze internationale klanten op elk mogelijk gebied. Ze zijn daardoor flexibel genoeg om hun bedrijfsvoering af te stemmen op markteisen."

T-Systems verlengde onlangs ook de wereldwijde ICT-dienstenovereenkomst met porseleinproducent Rosenthal AG. Deze overeenkomst omvat onder andere een krachtig netwerk voor datatransmissie tussen de internationale Rosenthal-vestigingen. Daarnaast koos EPCOS, producent van elektronische componenten, opnieuw voor T-Systems. Het bestaande contract voor de levering van operationele diensten op basis van ICT werd met drie jaar verlengd. Vanaf midden 2007 levert T-Systems datacenterdiensten voor het EPCOS-verkoopbeheersysteem in Singapore.

###

Over Allianz New Europe Holding
Allianz New Europe is in 2005 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Wenen (Oostenrijk). De holding combineert de activiteiten van de Allianz Group in Centraal en Oost-Europa. Deze organisaties bieden producten en diensten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, asset-beheer en bankieren aan circa 100.000 klanten. Allianz is in deze regio in de afgelopen tien jaar jaarlijks gemiddeld 27 procent gegroeid.

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten profiteren wereldwijd van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2005 was het bedrijf in 20 landen actief, telde het 52.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,9 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Communications
Mariëlle van der Werf
Telefoon: 0347 327 387
E-mail: marielle.van.der.werf@t-systems.nl