Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER MET PREMA POWERTEAM IN EUROSERIES FORMULE 3

GRISIGNANO, 07 FEBRUARI 2007 - Renger van der Zande heeft een contract getekend met het Italiaanse Prema Powerteam voor deelname aan de Euroseries Formule 3 in 2007. Ook zal hij met hen de BP Ultimate Masters in Zandvoort en de Grand Prix van Macau rijden. Renger, momenteel ook rookierijder in het A1 GP team van Nederland, heeft daarmee een uitdagend en vol programma in 2007.

Het gaat snel met de autosport carrière van Renger. Geboren in 1986 in Dodewaard startte hij op twaalf jarige leeftijd in de karts. Na veel topresultaten in de 100cc Formule A, in de Duitse, Italiaanse, Europese- en Wereldkampioenschappen maakte hij in 2004 de stap naar de autosport bij Van Amersfoort Racing in de Formule Renault 2000. In 2005 domineerde hij deze klasse in Duitsland en Nederland met veel podiumplaatsen en overwinningen en werd overtuigend Nederlands kampioen. In 2006 kwam hij uit in het Duits Formule 3 kampioenschap waar hij met 8 podiumplaatsen en een pole position zijn potentieel in deze klasse toonde.

Na een serie succesvolle tests bij verschillende vooraanstaande Euroseries teams in November jongstleden, heeft Renger en zijn management de keuze gemaakt voor het Prema Powerteam. De click met de organisatie en de mensen van teambaas Angelo Rosin inspireerde de gedreven Nederlander. 2007 wordt een uitdagend jaar voor de Nijmegenaar.

ANGELO ROSIN (teambaas Prema): "We zijn erg blij dat Renger bij ons komt rijden. Tijdens de test in Hockenheim viel hij op door zijn absolute snelheid en zijn gerichte technische feedback. Het feit dat we kans hebben gezien een overeenkomst te krijgen met Renger voor het komende Formule 3 seizoen maakt mij erg blij. Renger is een van de meest beloftevolle jonge rijders in de Europese scène en we zijn overtuigd dat we met hem topresultaten kunnen behalen. We hebben recent de technisch organisatorische structuur van onze organisatie gewijzigd. Dit jaar zal ik persoonlijk het F3 team begeleiden en Renger bijstaan in het kampioenschap en hoop daarbij mijn jarenlange ervaring in Formule racerij aan te kunnen wenden."

RENGER VAN DER ZANDE: "Voor mij is dit een fantastische nieuwe stap. Sinds mijn kart periode zag ik de F3 Euroseries al als mijn favoriete klasse waar alle toptalenten hun basis vinden. Prema is voor mijn premium. Ik hou van hun manier van werken en van de Italiaanse levensstijl. De structuur en de organisatie van het team is professioneel en ze hebben de juiste staf en contacten om een winnende auto neer te zetten. Ik heb grote ambities met dit team. Ik kan niet wachten om te starten en ben al begonnen met een cursus Italiaans! Ciao tutti!"

NIEUWS wordt aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Fotocredits Bas Kaligis. Bezoek voor meer informatie of fotomateriaal www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com).