Flavourites maakt webshoppen leuker en gemakkelijker


UTRECHT, 20070207 -- Sinds deze week is www.flavourites.nl online. Flavourites biedt een overzicht van de leukste webshops. Met Flavourites laten de makers zien dat webshoppen professioneel en inspirerend is. De website richt zich vooral op carrièrevrouwen en (werkende) moeders, die weinig tijd hebben om uitgebreid te shoppen maar wél van mooie, leuke en originele spullen houden. Ook voor mannen selecteerde Flavourites een aantal originele webshops.

Steeds meer mensen shoppen online. Grote winkels als Bol.com en Wehkamp weet iedereen te vinden, maar er zijn ook veel originele en smaakvolle webshops die niet gemakkelijk vindbaar zijn. Flavourites - de leukste webshops heeft ze in kaart gebracht in een overzichtelijk en smaakvol zoeksysteem. In de categorieën 'accessoires', 'fashion', 'beauty', 'kids', 'interieur', 'kunst' en 'hebben' zijn momenteel zo'n 300 shops verzameld. Dit aantal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe shops. Flavourites is onafhankelijk; webshops betalen geen bijdrage voor vermelding op de site.

In tegenstelling tot startpagina's en veel portals biedt Flavourites méér dan een verzameling links onder elkaar. Iedere shop beschikt over een eigen venster met een tekstje en beeldmateriaal. Bezoekers kunnen gratis lid worden en hun favoriete shops uit de Flavourites-database in hun eigen Flavourites opslaan. Daarnaast is het mogelijk om reacties te plaatsen, het venster te printen en tips door te sturen naar vrienden.

De makers van Flavourites zijn Marije M. Mulder (webdesigner) en Natascha Klootsema (journalist/tekstschrijver)."Regelmatig lees je over een leuke webshop in een tijdschrift, of krijg je een tip van een vriendin. Maar eenmaal thuis achter de pc is de betreffende shop vaak niet meer te vinden. Wij selecteren zelf de shops waarvan wij denken dat onze doelgroep ze leuk vindt en plaatsen ze in ons zoeksysteem. Inkomsten genereren we uit advertenties, maar deze advertenties moeten wél passen in onze eigen vormgeving. Banners en pop-ups zul je bij ons niet tegenkomen." Met Flavourites hopen de makers een grote behoefte te vervullen bij iedereen die graag shopt, maar dit vooral relaxed en gemakkelijk vanachter de pc wil doen.





Flavourites