Amerikaanse huidarts kiest voor Lavital-boxspring


USA-tweetal shopt weekend in Noord-Hollandse Zwaag

ZWAAG, 20070207 -- De ambachtelijke beddenfabriek Lavital in Zwaag kreeg het eerste weekend van februari Amerikaanse klanten over de vloer. Het tweetal was speciaal overgevlogen uit Chicago om bij Lavital een bed te kopen! Extra bijzonder is dat de koper huidarts is.

Het komt wel vaker voor dat Frans Segers en zijn team klanten van heinde en verre ontvangen. Lavital maakt immers een uniek product: op maat gemaakte bedden van natuurlijke materialen. Elk bed wordt naar persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften uitgevoerd. Maar de komst van Scott L. Zahner en zijn vriend Mike betekende een primeur. Nooit eerder stak iemand speciaal voor de aanschaf van een Lavital boxspring de Atlantische Oceaan over.

Extra bijzonder is dat Scott huidarts is. Samen met zijn zus heeft hij een kliniek in Chicago. Zijn keuze voor een slaapsysteem van Lavital is niet alleen gebaseerd op de overtuiging dat een bed van natuurlijke materialen garant staan voor echt gezond slapen en echt uitgerust opstaan, ook vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond koos hij bewust voor een product van Lavital. Uiteindelijk kocht hij een Safier-bodem met beukenhouten frame, Lux matrassen en een Lux opdekmatras (de top van de Lavital-collectie, waarin kameelwol is verwerkt).

Om het bijzondere bezoek luister bij te zetten, boden de beddenmakers van Lavital het tweetal een lunch aan in een nabijgelegen restaurant. De nacht brachten de Amerikanen door in een Amsterdams hotel. Die zondag vlogen ze terug naar Chicago. Eenmaal thuis stuurden ze nog een mail naar Zwaag, waarin ze vertelden hoe 'impressed' ze waren over het bedrijf en de collectie.

Het tweetal had al een binding met Nederland; ze kennen ruiter Ankie van Grunsven. Hun kliniek is sponsor van het Olympisch dressuurteam. Ook zelf hebben ze een aantal dressuurpaarden.