Gemeente Leeuwarden

Uitnodiging voor de pers:

Leeuwarden ontregelt en digitaliseert

Op donderdagmiddag 8 februari, is in het gebouw van de Kamer van Koophandel in Leeuwarden het symposium 'Leeuwarden ontregelt'.

De gemeente Leeuwarden heeft het afgelopen jaar samen met de Kamer van Koophandel het project 'Leeuwarden ontregelt' uitgevoerd. Het project is opgezet vanuit het Rijksprogramma 'Andere overheid', en is gericht op het verminderen van de regelgeving in brede zin. Er zijn aanbevelingen geformuleerd op het ge­bied van deregulering, meer transparantie, betere commu­ni­catie, het verbeteren van interne afspraken, het anders omgaan met gegevens die de gemeente in bezit heeft, het digitaliseren van regelgeving en het structureel aandacht besteden aan de Leeuwarder regelgeving. Bij de totstandkoming zijn verschillende partijen betrokken, waaronder Leeuwarder ondernemers.

Vanaf vandaag zijn de verordeningen en beleidsregels van de gemeente Leeuwarden, die vanaf 1 januari 2005 van toepassing zijn, te raadplegen via www.leeuwarden.nl.

Marco Florijn, wethouder publieke dienstverlening en bedrijfsvoering geeft een presentatie over de verbeterde regelgeving van de gemeente Leeuwarden en de eerste slag in de digitalisering van de regelgeving. Er kan gezocht worden op titel, trefwoord en datum van geldigheid.

Op termijn wordt de website per thema ingedeeld.

De pagina met de regelgevingen is te vinden onder publicaties op www.leeuwarden.nl

Het digitaal loket van de gemeente Leeuwarden biedt burgers de mogelijkheid om via internet gemeentediensten te raadplegen en gegevens te wijzigen. Op korte termijn worden de diensten verder uitgebreid.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon 058-233 4002

Noot van de redactie,