Inst. voor publiek en politiek

Persuitnodiging: Start landelijke campagne Provinciale
Statenverkiezingen

Op donderdag 8 februari wordt in Den Haag het startschot gegeven voor de landelijke verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten en de lancering van twaalf StemWijzers. De bijeenkomst vindt plaats om 12.00 uur in de Noenzaal van de Eerste Kamer. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Interprovinciaal Overleg (IPO) en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

Tijdens de persconferentie presenteert IPO-voorzitter Jan Franssen, tevens Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, nog niet eerder gepubliceerde gegevens over de investeringen die provincies doen die bijdragen aan een betere samenleving. Verder licht hij toe wat de 'hot items' zijn van de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart.

Aansluitend lanceren twaalf bestuurders uit de verschillende provincies de StemWijzers van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).
Dit doen zij ieder samen met een counterpart. Dat is een vertegenwoordiger die actief is op één van de speelvelden waarop de provincies actief zijn (waaronder de bouw, milieu, jongeren, onderwijs, cultuur, werkgelegenheid).

Programma
11.30 - 12.00 uur: Inloop met koffie en broodjes.
12.00 uur: Aanvang persconferentie.
12.00 - 12.05 uur: Welkomstwoord door de voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw mr. Y.E.M.A. Timmerman-Buck.
12.05 - 12.20 uur: Toelichting door IPO-voorzitter Jan Franssen. 12.20 - 12.50 uur: Toelichting door Jochum de Graaf, projectleider StemWijzer. Aansluitend vullen twaalf provinciale bestuurders samen met hun counterpart de StemWijzer van hun provincie in.
Na afloop is er gelegenheid de aanwezigen te interviewen. Uiterlijk 13.00 uur: Einde.