Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 30 januari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 januari 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Wijzigingen Wet geluidhinder.
(Aangehouden 23-1 j.l.)
Toelichting:
De Wet geluidhinder wordt in een aantal tranches gewijzigd. De wijziging die nu voorligt is de opvolger van het in 2003 ingetrokken wetsvoorstel Modernisering Instrumentarium Geluidbeleid (MIG). De Wijzigingswet van de Wet geluidhinder van 5 juli 2006 is de eerste fase van de nieuwe modernisering instrumentarium geluidbeleid. Het uiteindelijke doel van deze zogenaamde MIG-operatie is het opnemen van de Wet geluidhinder in de Wet Milieubeheer. Deze wetswijziging is nog niet van kracht, maar zal per koninklijk besluit (eventueel per onderdeel) van kracht worden. De wetswijziging bestaat uit een aantal onderdelen die allemaal van belang zijn voor de uitvoering van het gemeentelijke geluidbeleid. Voorgesteld wordt om de Milieudienst opdracht te geven een voorstel te maken om te voorzien in een dienstverlening m.b.t. vaststellen hogere grenswaarden, binnen het bestaande contract.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt: 1) kennis te nemen van de belangrijkste wijzigingen van de Wet geluidhinder: a) Gemeente wordt verantwoordelijk voor vaststellen hogere grenswaarden, b) Nieuwe regels m.b.t. industrielawaai, c) Nieuwe geluids(dosis)maat LDEN voor weg- en railverkeerslawaai, d) Nieuwe regels m.b.t. reconstructie van (spoor)wegen, e) Laatste mogelijkheid om in aanmerking te komen voor saneringsregeling wegverkeerslawaai. 2. Milieudienst opdracht te geven een voorstel te maken voor dienstverlening m.b.t. vaststellen hogere grenswaarden. B&W-besluit:
Aangehouden.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Ondertekening samenwerkingsarrangement aangepast sporten Utrecht-West. Toelichting:
In verband met deelname aan het project aangepast sporten en een provinciale subsidie voor een meerjarig project voor regionale samenwerking op het terrein van aangepast sporten voor het samenwerkingsverband Utrecht-West is een samenwerkingsarrangement opgesteld met het voorstel aan de deelnemende gemeenten en het Dagelijks bestuur van SUW om dit samenwerkingsarrangement te ondertekenen.Geadviseerd wordt tot ondertekening over te gaan. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de ondertekening.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 6 februari 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 30 januari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van 1 speelautomaat in de laagdrempelige inrichting, cafetaria 't Bruggetje, Brugstraat 3 te Baambrugge. Toelichting:
Op 22 december 2006 is het verzoek van Karel Lassche B.V. namens de ondernemer van cafetaria 't Bruggetje binnengekomen om vergunning voor het plaatsen van van 1 speelautomaat in de laagdrempelige inrichting, cafetaria 't Bruggetje, Brugstraat 3 te Baambrugge gedurende het jaar 2007. Ingevolge artikel 30b van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning van de burgemeester één of meer speelautomaten aanwezig te hebben op of aan de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke plaatsen en in niet voor het publiek toegankelijke inrichtingen, waarvoor ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet een vergunning voor de uitoefening van het horecabedrijf is vereist of waarvan de ondernemer een inschrijfplicht heeft bij het Bedrijfschap Horeca. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 19-1-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van sandwichborden ter aankondiging van de informatieavond in het kader van de verbreding van de A2 nabij Abcoude. Toelichting:
Het stafteam van de gemeente Abcoude vraagt vergunning aan om sandwichborden te mogen plaatsen in de periode 16 tot en met 26 januari 2007.ter aankondiging van de informatieavond in het kader van de verbreding van de A2 nabij Abcoude. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-1-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 cipres aan de Doude van Troostwijkstraat 54 te Abcoude. Toelichting:
Op 6 december 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 cipres aan de D.van Troostwijkstraat 54 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats en staat te dicht op het huis. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 21 december 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 17-1-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen voorgevel van winkelpand, Kerkplein 27, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren op grond van artikel 44 Woningwet. Mandaatbesluit d.d. 24-1-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, Johan van Gorkumstraat 5, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 24-1-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---