Politie Limburg-Zuid

Vrouwen gewond bij straatroven

Oirsbeek/Heerlen, 08-02-2007 o Woensdagmiddag vond er op de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek een straatroof plaats waarbij een 70-jarige inwoonster van die plaats gewond raakte.

Het slachtoffer werd met een bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw liep omstreeks 15:30 uur op het trottoir ter hoogte van de ter plaatse gelegen viswinkel, toen zij plotseling van haar hand- en boodschappentas werd beroofd. Zij kwam op de grond terecht, liep een bloedende hoofdwond op en was even buiten bewustzijn. De vrouw werd in de viswinkel opgevangen. De politie startte meteen een onderzoek. Daarbij werd duidelijk dat de dader een tengere, 17 à 18-jarige jongen was met een lengte van 1,60 tot 1,75 meter. Hij droeg een donkere jas en was met de fiets.

Een uur eerder vond er op de Abel Tasmanstraat in Heerlen een soortgelijke straatroof plaats, waarbij een 73-jarige inwoonster uit die plaats gewond raakte. Het slachtoffer kwam tijdens de straatroof ten val en liep diverse kneuzingen op. Het lukte de dader om de handtas van de vrouw los te rukken en ermee vandoor te gaan. Bij deze straatroof was de dader, evenals bij de straatroof in Oirsbeek, met een fiets. De politie onderzoekt of er verband is tussen de twee straatroven.