Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 8 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 08-02-2007

Met onder meer: inbraken, illegalen en veelplegers

Onderzoek handgranaat

Landsmeer, woensdag 7 februari 2007.

De politie stelt een onderzoek in naar de achtergronden van een aanslag met een handgranaat op een woning in de Tormentilstraat. Woensdag in de vroege ochtend werd een ruit aan de achterzijde van een hoekwoning vernield en er werd een scherpe handgranaat naar binnen gegooid. Het explosief weigerde en richtte daardoor geen schade aan. De 44-jarige bewoner lag boven te slapen. Hij vermoedt dat de aanslag een gevolg is van een zakelijk conflict met een vroegere compagnon. De Centrale Recherche verzoekt getuigen die iets gehoord of gezien hebben, dan wel iets weten over de mogelijke achtergronden te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Illegalen

Zaandam, woensdag 7 februari 2007.

De vreemdelingendienst van de politie heeft woensdagochtend samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst een controle gehouden in een pluimveeverwerkingsbedrijf aan de Sluispolderweg. Vier werknemers werden door de politie in vreemdelingenbewaring gesteld wegens vermoedelijk illegaal verblijf. Drie van hen gaven al snel toe dat zij op identiteitspapieren van een ander werkten. Er wordt gewerkt aan de verwijdering van het viertal uit Nederland. De Arbeidsinspectie en Belastingdienst maken proces-verbaal op tegen de werkgever.

Veelplegers vast

Zaandam, woensdag 7 februari 2007, 13:44 uur.

In een supermarkt aan de Prinsenstraat werd een 44-jarige veelpleger uit Zaandam door personeel aangehouden omdat hij drie flesjes bier had meegenomen zonder deze te betalen. De man was dronken en agressief tegen het personeel. Zij werkten hem tegen de grond tot de politieagenten arriveerden die hem in de boeien zetten en mee namen. Een 25-jarige veelpleger uit Koog aan de Zaan is door de politie aangehouden als verdachte van overtreding van de opiumwet. Surveillerende agenten zagen op het Stationsplein in Koog aan de Zaan de bekende Koger snel iets in zijn zak wegmoffelen. Bij nadere controle bleek het om een zak met 207 vermoedelijk XTC-pillen te gaan. De pillen werden in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Beide Zaankanters worden vrijdag voorgeleid bij de rechter commissaris. Zij kunnen in het veelplegerstraject tot twee jaar worden vastgehouden.

Inbraak flatwoning

Purmerend, woensdag 7 februari 2007, 20:46 uur.

In ten minste twee flatwoningen aan de Gouwzeestraat werd ingebroken door op het balkon op de eerste verdieping te klimmen en vervolgens een slaapkamerraam te forceren. De inbraken hebben vermoedelijk plaatsgevonden op woensdagmiddag of in de vroege avonduren. Uit de woningen werd een televisie, een spelcomputer en geld gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en Forensische Opsporing deed sporenonderzoek. Het wijkteam Purmer verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Inbraak bedrijven

Wormer, woensdag 7 februari 2007, 22:21 uur.

De politie onderzoekt inbraken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Veerdijk. Bij een bedrijfsunit was de deur met geweld opengebroken en zijn twee geldkistjes verdwenen. Bij een tweede bedrijf was de deur met een schroevendraaier geforceerd. Een derde unit werd wel bezocht maar het is nog niet duidelijk hoe men is binnengekomen. De inbraken hebben vermoedelijk plaatsgevonden op woensdagavond tussen half tien en half elf. Het wijkteam (Wormerveer)-Wormerland verzoekt eventuele getuigen te bellen via 0900-8844.

Inbraak bedrijf

Purmerend, donderdag 8 februari 2007, 07:30 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak aan de Nieuwe Gouw. Op dezelfde wijze als een week eerder werd de glazen toegangsdeur geheel vernield en werd van de binnendeur het slot door het kozijn gedrukt. Wat de vorige week niet lukte ging nu wel. De kluis op de eerste verdieping werd geopend en het aanwezige wisselgeld werd mee genomen. Forensische Opsporing gaat wederom sporenonderzoek in het bedrijf doen.

Woninginbraken

Koog aan de Zaan, donderdag 8 februari 2007, 08:14 uur.

Tussen donderdagnacht half één en 's morgens half acht werd in een woning aan het Zuideinde door een gaatjesboorder ingebroken. Bij meerdere ramen werden gaatjes aangetroffen. Uiteindelijk lukte het binnen te komen via het keukenraam. Er werden portemonnees en sieraden gestolen. Uit de schuur achter het huis werd een herenfiets meegenomen. Een portemonnee werd teruggevonden in de omgeving van de Zonnedauwhoek in Zaandam. De eigenaar ging daar in de buurt rondkijken en trof daar zijn gestolen fiets aan die hij vervolgens heeft meegenomen. Op de Rozeboom werd in de nacht van woensdag op donderdag een gaatje geboord in het kozijn van een hoekwoning. Het raam van de bijkeuken kon zo worden geopend en men heeft binnen de woonkamer doorzocht. Jassen, een laptop en sleutels werden meegenomen.