Art Rotterdam 2007 met extra's

Bureau peter schuiten

http://www.schuiten.nl

Art Rotterdam 2007 is de beurs op het gebied van actuele, hedendaagse kunst en vindt voor de achtste keer plaats van 8 t/m 12 februari in de Cruiseterminal op de Kop van Zuid in Rotterdam. Ongeveer 70 galeries uit binnen- en buitenland zijn er vertegenwoordigd. Kenmerkend voor Art Rotterdam is het kwalitatief hoge niveau, het jonge en dynamische karakter en het groeiende aantal internationale galeries. In de afgelopen jaren is de beurs dan ook uitgegroeid tot de meest succesvolle ontmoetingsplek in Nederland voor kunstliefhebbers, die de ontwikkelingen volgen op het gebied van de actuele kunst.

illy prize: aanmoedigingsprijs voor vernieuwende kunst

Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar weer de illy prize uitgereikt aan het meest veelbelovende talent. Alle genomineerden zijn te zien op Art Rotterdam 2007. Vorig jaar won kunstenaar Louis de Courdier uit Belgi? deze aanmoedigingsprijs van tienduizend euro.

Graffiti Research Lab op Art Rotterdam 2007

Voor de komende 2007 editie is er voor het eerst een samenwerking met atelier Rijksbouwmeester. Zij hebben de Amerikaanse kunstgroep Graffiti Research Lab (GRL) uitgenodigd voor een speciaal kunstproject tijdens Art Rotterdam. GRL houdt zich bezig met nieuwe manieren van expressie en geeft commentaar op en in de openbare stedelijke omgeving, ook wel Urban Landscape genoemd. Dit doen zij in samenwerking met Eyebeam Systems; een organisatie die zich inzet voor een culturele dialoog tussen kunst en wetenschap. Door een technische inslag realiseren zij straatkunst dat veel verder gaat dan de bekende spray-can graffiti. Het stedelijke landschap wordt omgetoverd tot iets uitzonderlijks en is kleurrijk en gestileerd; vaak met humor en/of een specifieke boodschap gebracht.

De Kop van Zuid in Rotterdam is een ideaal werkterrein voor GRL. Dit, door de sterke stedelijke en industri?le sfeer van de omgeving. Het gebied heeft een historisch karakter en is bovendien nog steeds in ontwikkeling. Tijdens evenementen, zoals Art Rotterdam, wordt de Kop van Zuid druk bezocht. Al deze ingredi?nten bij elkaar, maakt van deze plek een zeer geschikt platform voor de kunstgroep. GRL organiseert speciaal voor de opening een uniek one-off evenement wat Art Rotterdam en de rechtstreekse omgeving op spectaculaire wijze uitlicht.


Noot voor de redactie,